Najlepšia piškótová roláda
Foto: Tutio1982
Skúšala som niekoľko rolád, ale táto jednoznačne vyhrala a inú už ani nerobím.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Žltky rozšľaháme s horúcou vodou, pridáme vanilkový cukor a väčšinu práškového cukru. Všetko spolu vymiešame ručným šľahačom a prilejeme olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme k vyšľahaným žltkom. Z bielkov so zvyšným cukrom vyšľaháme tuhý sneh. Sneh opatrne primiešame do cesta.
- 2
Papier na pečenie natrieme Herou a posypeme múkou. Cesto vylejeme na papier a rovnomerne rozotrieme. Pečieme 12 minút na 200 stupňoch. Korpus musí byť ružový.
- 3
Po vybratí upečené cesto narolujeme na mokrú utierku a necháme vychladnúť. Po vychladnutí opatrne rozrolujeme, natieme ľubovoľným džemom a opäť zrolujeme. Môžeme naplniť aj ovocím, ako komu chutí. Roládu môžete plniť akoukoľvek plnkou.
Tiež piškótová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Rozpis : 4 celé vajcia, 120 g trst.cukru, 100 g muky na jeden normalizovany plech. Po upeceni priamo zabalit lekvarovu stranu dovnutra.
Kto vyskusa ?
Skuste, neobanujete ! Niekedy na plech nastruham 2 jablcka a cesto na ne vylejem. Tento vikend tuto roladu vyskusam s bananmi a poloslanym karamelom. Urcite to bude vyborna kombinacia.