Piškótová roláda
Najlepšia piškótová roláda
Autor receptu: tutio1982
Skúšala som niekoľko rolád, ale
táto jednoznačne vyhrala a inú už
ani nerobím.
20 porcií |
30 minút príprava |
15 minút na 180 °C |
Postup
- Žltky rozšľaháme s horúcou vodou, pridáme vanilkový cukor a väčšinu práškového cukru. Všetko spolu vymiešame ručným šľahačom a prilejeme olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme k vyšľahaným žltkom. Z bielkov so zvyšným cukrom vyšľaháme tuhý sneh. Sneh opatrne primiešame do cesta.
- Papier na pečenie natrieme Herou a posypeme múkou. Cesto vylejeme na papier a rovnomerne rozotrieme. Pečieme 12 minút na 200 stupňoch. Korpus musí byť ružový.
- Po vybratí upečené cesto narolujeme na mokrú utierku a necháme vychladnúť. Po vychladnutí opatrne rozrolujeme, natieme ľubovoľným džemom a opäť zrolujeme. Môžeme naplniť aj ovocím, ako komu chutí.
Roládu môžete plniť akoukoľvek plnkou.