Piškótová roláda

Najlepšia piškótová roláda

Autor receptu: tutio1982

Skúšala som niekoľko rolád, ale táto jednoznačne vyhrala a inú už ani nerobím.

20
porcií
30 minút
príprava
15 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Žltky rozšľaháme s horúcou vodou, pridáme vanilkový cukor a väčšinu práškového cukru. Všetko spolu vymiešame ručným šľahačom a prilejeme olej. Múku zmiešame s kypriacim práškom a pridáme k vyšľahaným žltkom. Z bielkov so zvyšným cukrom vyšľaháme tuhý sneh. Sneh opatrne primiešame do cesta.
  2. Papier na pečenie natrieme Herou a posypeme múkou. Cesto vylejeme na papier a rovnomerne rozotrieme. Pečieme 12 minút na 200 stupňoch. Korpus musí byť ružový.
  3. Po vybratí upečené cesto narolujeme na mokrú utierku a necháme vychladnúť. Po vychladnutí opatrne rozrolujeme, natieme ľubovoľným džemom a opäť zrolujeme. Môžeme naplniť aj ovocím, ako komu chutí. Roládu môžete plniť akoukoľvek plnkou.