Najlepší rukolový šalát

Autor receptu: zasazuza

Rukolu buď milujete, alebo nemusíte. Tento šalát si obľúbili aj tí, čo rukolu bežne nemusia... Hodí sa ku grilovanému mäsu, rybám, steakom, alebo len tak s toastom.

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Rukolu umyjeme a odrežeme stopky, aby zostali iba listy. Cherry paradajky rozrežeme na polovice. Sušené paradajky nakrájame na pásiky. Parmezán nakrájame špeciálnym strúhadlom, alebo škrabkou na zeleninu na hobliny ( množstvo tak, aby bol šalát ľahko posypaný). Do misy dame rukolu, cherry paradajky, kapary bez nálevu, sušené paradajky a premiešame. Ľahko osolíme a okorenime. Z olivového oleja, balsamica a nálevu zo sušených paradajok vymiešame zálievku. Nalejeme na šalát, pridáme posekané orechy alebo pistácie a zľahka premiešame. Vrch posypeme parmezánovými hoblinkami.