Foto: simona1998
Koláčik sme piekli v škole na krúžku varenie,a keďže ho máme s angličtinárkou,tak sme to spojili dohromady. Na pohľad mi nepríde veľmi lákavý,ale chuťovo Zobraziť celý popisKoláčik sme piekli v škole na krúžku varenie,a keďže ho máme s angličtinárkou,tak sme to spojili dohromady. Na pohľad mi nepríde veľmi lákavý,ale chuťovo je výborný. Vyskúšajte a uvidíte sami. :)) Ospravedlňujem sa za nekvalitné fotky,ale musela som fotiť foťákom z mobilu,pretože foťák sa mi pokazil.
na 180 °C
Postup
-
1
Zoberieme si asi 6 väčších jabĺk a nakrájame ich na tenké mesiačiky.Aby to vyzeralo živšie,môžu sa použiť nektarinky alebo broskyne.
-
2
Rozvaľkáme si lístkové cesto,dáme do okrúhlej vrúbkovanej formy a cesto popicháme vidličkou.
-
3
Očistené jablká a broskyne si dáme do formy.
-
4
V miske si roztopíme maslo,ku ktorému najprv pridáme 3lyžičky hladkej múky.Za stáleho miešania pridáme do zmesi 60ml vody.Neskôr pridáme zmes cukrov.Pridáme ešte trošku vody. Miešame dovtedy pokiaľ nám zmes nezačne karamelizovať.
-
5
Na jablká a broskynky si vylejeme skaramelizovanú zmes.
-
6
A teraz si to dáme do rúry na cca 45min.Dobrú chuť prajem :))
varecha.pravda.sk/recepty/jesenna-jablkova-pochutka-fotor...
@ebaka Dakujem velmi pekne. :)
@irenaw Tiež si myslím,že sa to oplatí :) Dakujem :)