Foto: martinka1978
Keďže je jablková sezóna, aj my sme sa rozhodli pre klasický jablkový koláč. Je síce veľmi jednoduchý, ale o to lepší.....
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Na doske vypracujeme zo surovín vláčne cesto a tretinu z neho odložíme do chladničky. Rozvaľkáme na veľkosť plechu a pomocou valčeka preložíme... nech vás nepomýli surovina na fotke - je tam cukor kryštálový, ale do cesta dáme práškový.
-
2
1 kg jabĺk nastrúhame a dochutíme kryštálovým cukrom a vanilkou, môžeme pridať aj škoricu.
-
3
Ochutené jablká rovnomerne rozprestrieme na pripravené cesto.
-
4
Z odloženého cesta si pomocou formičiek pripravíme rôzne tvary, fantázii sa medze nekladú :-), dáme piecť do rúry......
-
5
...... a takto pekne vyzerá jablková pochúťka tesne po upečení.
-
6
Tak, hotovo.... už len posypať cukrom, urobiť si dobrú kávu a môžeme si popriať DOBRÚ CHUŤ.
Diskusia k receptu