Foto: kajusiqq
Recept som odkukla od tety čistinky je úžasný!:)...korenie som zmenila a pridala viac vody je úžasný!:)
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Do veľkej misky som napísala múku a ostatné suché prísady, premiešala a priliala studenú vodu. Varechou som párkrát premiešala, aby sa všetko spojilo ak ešte stále máte málo vody prilejte hlavna vec aby sa všetko pekne spojilo.
-
2
Misku uzatvoríme bud foliou alebo ja som mala misku s vrchnákom tak som to len prikryla.Misku s cestom vložíme do vypnutej rúry (lebo tam je stabilná teplota) a nechala od asi 23:00 do rána 7:00 kysnúť. Ráno som misku vybrala s cetom a uvidela krásne podkysnuté cesto :)
-
3
Vysypala som ho na pomúčenú dosku .
-
4
Cesto na pomučenej doske par krát premiesime aby sa obalilo v múke.
-
5
Do zapekacej nádoby (pretože som nemala nič vhodnejšie,oválne) som si vystlala utierku a pomúčila ju. Cesto som potom opatrne preniesla na utierku. bochník trocha pomúčila a zakryla druhou utierkou. Vložila naspäť do vypnutej rúry na jeden a pol hodiny dokysnúť.
-
6
Tu je po hodine a pol:)
-
7
Potom som zapekaciu nádobu vybrala na dosku a rúru zapla na 230 stupňov. Mriežka má byť na najnižšej priečke v rúre a vložíla do nej na pol hodiny nahriať druhá zapekaciu nádobu aj s prikrývkou.Po pol hodine som zapekaciu nádobu vyberala , cesto som vyklopila z jednej zapekacej nádoby do druhej (ked ho chcete pekne upraviť dávajte si pozor aby ste sa nepopálili) Prikryla som vrchnákom a vložila do rúry.
-
8
Piekla som pol hodiny. Po pol hodine som nádobu vybrala a odkryla z obyčajného cesta bol zrazu chlebík.
-
9
Odkrytú nádobu s chlebíkom som dala ešte na 20 minút naspäť aby sa vytvorila krásna chrumkava kôrka . Po upečení som hned chlebík vybrala oprášila od múky a preložila na mriežku na ktorej sa odparoval aj zo spodu.
-
10
Krájať až po vychladnutí!
:)....no vyhrala som sa ked už neviem čo od nudy:D a dakujem:)))