Domáci chlieb
Domáci chlieb

Najľahší domáci chlebík, bez váženia, bez miesenia videorecept

nutty8 - fotkanutty8, 25. mája 2021
Najľahší domáci chlebík, bez váženia, bez miesenia (videorecept)
Foto: nutty8

Rýchly a jednoduchý recept na domáci chlieb, ktorý zvládne aj začiatočník.
Zdroj: Taká obyčajná žienka domáca

8
porcií
45 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Videopostup

Suroviny

1 hrnček (zeplá )
2 ČL
2 ČL (na kvások)
1/2 kocky (čerstvé)
2 hrnčeky
1 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    1 hrnček = 300 ml. Teplú vodu zmiešame cukrom, 2 ČL múky a droždím. Zakryté necháme 15 minút podkysnúť.

  2. 2

    Pridáme 2 hrnčeky múky, soľ a premiešame. Nemusíme miesiť, treba len, aby sa suroviny spojili.

  3. 3

    Cesto prenesieme do pekáčika (23x13 cm) a rovnomerne rozprestrieme. Zakryté necháme na teplom mieste 30 minút kysnúť.

  4. 4

    Potom upečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút. Treba prispôsobiť podľa toho, ako pečie Vaša rúra.

Diskusia k receptu

drajan
Stojí za vyskúšanie, skutočne jednoduchší recept už asi nemôže byť. Dík.