Najľahší domáci chlebík, bez váženia, bez miesenia videorecept
Rýchly a jednoduchý recept na
domáci chlieb, ktorý zvládne aj
začiatočník.
Zdroj: Taká obyčajná žienka domáca
8
porcií
porcií
45 minút
príprava
príprava
30 minút
na 180 °C
na 180 °C
Foto: nutty8
Postup
-
1
1 hrnček = 300 ml. Teplú vodu zmiešame cukrom, 2 ČL múky a droždím. Zakryté necháme 15 minút podkysnúť.
- 2
Pridáme 2 hrnčeky múky, soľ a premiešame. Nemusíme miesiť, treba len, aby sa suroviny spojili.
- 3
Cesto prenesieme do pekáčika (23x13 cm) a rovnomerne rozprestrieme. Zakryté necháme na teplom mieste 30 minút kysnúť.
- 4
Potom upečieme pri teplote 180 °C asi 30 minút. Treba prispôsobiť podľa toho, ako pečie Vaša rúra.
Tiež domáci chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu