Najčokoládovejší čerešňový koláč

tajka06 - fotkatajka06, 8. júna 2014
Najčokoládovejší čerešňový koláč
Foto: tajka06

..bez čokolády :))) Dá sa urobiť s akýmkoľvek ovocím, i keď tie čerešne fakt do seba čosi majú! Moje deti ho zbožňujú :)

12
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

240 g
1/2 bal
1 čl (strúhaná)
170 g
50 g mäkké
1 ks
250 ml
30 g
1 čl
250 g (vykôstkované alebo akékoľvek ovocie)
 nemusi byť
 na vysypanie formy
 na vysypanie formy




Postup

  1. 1

    Prevaríme si mlieko s kakaom a škoricou a necháme vychladnúť ( ja šupnem hrnček do studenej vody a je to raz-dva).

  2. 2

    Vymiešame vajíčko s cukrom a maslom , pridáme múku s práškom do pečiva a citónovú kôru a následne zapracujeme vychladnuté "kakao". Nakoniec vmiešame čerešne a vylejeme do pripravenej formy. Originál recept je do formy na biskupský chlebíček, ale ja robievam i do tortovej a na chuti to nič nezmení:)

  3. 3

    Pečieme cca 30 min na 180 st. C ( robím skúšku so špajdlou, keďže je cesto tmavé). Po vychladnutí ozdobím polevou a dobrú chuť! Dnes som nechala koláč na kuchynskej linke, aby poleva stuhla a na chvíľu som odbehla. Keď som sa vrátila, manžel otočený ku mne chrbtom a na otázku , čo robí, mi s plnými ústami čokoládovej masy hovorí: "Nííííč!" :DDDDD

Diskusia k receptu

matata1
Neviem, či by som na mieste tvojho manžela zvládla aspoň to níííč!!! :o))) Koláčik vyzerá super, ja mám takéto šup-šup koláče rada. Určite ho vyskúšam.
mirorka
Dnes som ho upiekla. Namiesto čerešní som dala marhule. Je vynikajúci. To cesto je po upečení ako korpus z torty Havana z dobrej cukrárne. S čoko-polevou je to naozaj dobrá kombinácia. Vyzerá aj chutí sviatočne, neurazí žiadnu návštevu.
helaxa
Ďakujem, včera som spravila, výborná zmena




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia