Foto: tajka06
..bez čokolády :))) Dá sa urobiť s akýmkoľvek ovocím, i keď tie čerešne fakt do seba čosi majú! Moje deti ho zbožňujú :)
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
240 g |
|
1/2 bal |
|
1 čl (strúhaná) |
|
170 g |
|
50 g mäkké |
|
1 ks |
|
250 ml |
|
30 g |
|
1 čl |
|
250 g (vykôstkované alebo akékoľvek ovocie) |
|
nemusi byť |
|
na vysypanie formy |
|
na vysypanie formy |
|
Postup
-
1
Prevaríme si mlieko s kakaom a škoricou a necháme vychladnúť ( ja šupnem hrnček do studenej vody a je to raz-dva).
- 2
Vymiešame vajíčko s cukrom a maslom , pridáme múku s práškom do pečiva a citónovú kôru a následne zapracujeme vychladnuté "kakao". Nakoniec vmiešame čerešne a vylejeme do pripravenej formy. Originál recept je do formy na biskupský chlebíček, ale ja robievam i do tortovej a na chuti to nič nezmení:)
- 3
Pečieme cca 30 min na 180 st. C ( robím skúšku so špajdlou, keďže je cesto tmavé). Po vychladnutí ozdobím polevou a dobrú chuť! Dnes som nechala koláč na kuchynskej linke, aby poleva stuhla a na chvíľu som odbehla. Keď som sa vrátila, manžel otočený ku mne chrbtom a na otázku , čo robí, mi s plnými ústami čokoládovej masy hovorí: "Nííííč!" :DDDDD
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu