Najčokoládovejší čerešňový koláč

Autor receptu: tajka06

..bez čokolády :))) Dá sa urobiť s akýmkoľvek ovocím, i keď tie čerešne fakt do seba čosi majú! Moje deti ho zbožňujú :)

12
porcií
60 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Prevaríme si mlieko s kakaom a škoricou a necháme vychladnúť ( ja šupnem hrnček do studenej vody a je to raz-dva).
  2. Vymiešame vajíčko s cukrom a maslom , pridáme múku s práškom do pečiva a citónovú kôru a následne zapracujeme vychladnuté "kakao". Nakoniec vmiešame čerešne a vylejeme do pripravenej formy. Originál recept je do formy na biskupský chlebíček, ale ja robievam i do tortovej a na chuti to nič nezmení:)
  3. Pečieme cca 30 min na 180 st. C ( robím skúšku so špajdlou, keďže je cesto tmavé). Po vychladnutí ozdobím polevou a dobrú chuť! Dnes som nechala koláč na kuchynskej linke, aby poleva stuhla a na chvíľu som odbehla. Keď som sa vrátila, manžel otočený ku mne chrbtom a na otázku , čo robí, mi s plnými ústami čokoládovej masy hovorí: "Nííííč!" :DDDDD