Najčokoládovejší čerešňový koláč
Autor receptu: tajka06
..bez čokolády :))) Dá sa urobiť s akýmkoľvek ovocím, i keď tie čerešne fakt do seba
čosi majú! Moje deti ho zbožňujú :)
12 porcií |
60 minút príprava |
30 minút na 180 °C |
Postup
- Prevaríme si mlieko s kakaom a škoricou a necháme vychladnúť ( ja šupnem hrnček do studenej vody a je to raz-dva).
- Vymiešame vajíčko s cukrom a maslom , pridáme múku s práškom do pečiva a citónovú kôru a následne zapracujeme vychladnuté "kakao". Nakoniec vmiešame čerešne a vylejeme do pripravenej formy. Originál recept je do formy na biskupský chlebíček, ale ja robievam i do tortovej a na chuti to nič nezmení:)
- Pečieme cca 30 min na 180 st. C ( robím skúšku so špajdlou, keďže je cesto tmavé).
Po vychladnutí ozdobím polevou a dobrú chuť!
Dnes som nechala koláč na kuchynskej linke, aby poleva stuhla a na chvíľu som odbehla. Keď som sa vrátila, manžel otočený ku mne chrbtom a na otázku , čo robí, mi s plnými ústami čokoládovej masy hovorí: "Nííííč!" :DDDDD