Najchutnejší a najľahší muffin

buki - bez fotkybuki, 28. novembra 2013

Všetky prilohy možeš miešat spolu, ale odporučam začat so sypkími prisadami! Takže muku, cukor, van.cukor, kypriaci prašok , vajcia, mlieko, olej zmiešame Zobraziť celý popisVšetky prilohy možeš miešat spolu, ale odporučam začat so sypkími prisadami! Takže muku, cukor, van.cukor, kypriaci prašok , vajcia, mlieko, olej zmiešame na hladku hmotu a cesto je hotové:-),,netreba miešat s mixerom,, len zlahka rucnym šlahačom! Do tejto masi ešte možeš pridat kakao,, struhanu čokoladu,, hociake ovocie,nutelu,puding,atd. My máme najradšej višnovo-čokoladové,ale chutné su velmi aj banánové, potom plnené s nutelou, alebo pudingom.

24
porcií
10 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

2 poháre po cca 2.5 dcl
1 pohár
1 ks
2 ks
1 bal.
1 pohár
1 pohár
2 PL
100 g nalámaná
 podľa chuti




Postup

  1. 1

    Muku a cukor ,van.cukor,kypriaci prašok, premiešame, pridame vajcia, mlieko, a nakoniec olej. Toto všetko zlahka premiešame,a máme zakladné muffinove cesto,! Ak ho ovšem chceme neako dochutit,, tak možme hned do masssi, pridat kakaovy prašok,, plus neaké ovocie. Ak si chceme urobit neaké plnené muffiny, odporučam,, dat do formy troška hmoty, a potom dat plnku ako je napr. nutella alebo uvareny puding (treba uvarit trocha na hustejši , aby nevytiekol )a potom zas doplžit hmotu na vrch plnky. Takto naplnené muffinky idu do pece na 25min Netreba piect dlhsie ,, lebo potom len vyschnu, a takto ostanu vlačne a chutné :-))

Diskusia k receptu

sonulienka
Škoda, že si nepridal foto. Ale aj rtak ukladám do KK a vyskúšam.Možno naplním jabĺčkami a škoricou.Budú voňavé.
marta23
Ďalší recept napísaný s hrubými gramatickými chybami!
mata3636
Mne v takýchto prípadoch viac prekáža to, že tam, kde má byť úvod receptu, tak je hneď písaný postup. A pritom pri zadávaní nového receptu je nad políčkom, kde sa zadáva text, jasne napísané: "Nepíš sem postup prípravy. Toto pole slúži napríklad na opis, odkiaľ recept pochádza, prečo patrí k Tvojim obľúbeným, pri akej príležitosti ho najčastejšie pripravuješ, atd.". Ľudia nevedia nielen písať, ale ani čítať.
deniskag
Fantastické muffinky, konečne som našla jednoduchý a chutný recept. a čo je pre mňa dosť dôležité-idú ľahko odstrániť papierové košíčky! :-) doteraz čo som mala recepty, tak to bol s košíčkami boj a toto je pohoda-lahoda, takže super a ďakujem!
1x 00gery
evel
ja len nechapem, ako sa da priprava mafinov stihnut za 10 min :( sak tolko trva len nachystanie si potravin zo skrine ... 24 kosickov som naplnala 20 minut, lebo sa cesto strasne lepilo.. mafiny som robila prvy krat, ale uz asi nikdy! a v papierovych kosickoch sa mi to hned roztekalo, a teraz to mam v rure a su to uz skoro placky :(




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia