Na sladkokyslo
Autor receptu: waldosinka
Obed vhodný na sobotu, ale aj na sviatočný stol :)
4 porcie |
24h minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup
- Deň alebo minimálne 12h pred varením pripravíme marinádu pozostávajúcej zo zmesi korenia: ja používam červenú papriku, korenie na americké zemiaky, čierne mleté, a bud morskú sol alebo vegetu a jedna polievková lyžica cukru. Do marinády naložíme kuracie prsia nakrájané bud na tenučké plátky alebo na kocky do 4cm.
- Príprava je veľmi jednoduchá. Kuracie mäsko si orestujeme na strednom ohni. Pridáme šampióny, kukuricu, zeleninu( ja používam čínsku kapustu) a ananás. Celé to podusíme.
- Keď bude mäsko jemne už pripravene tak pomaly pridáme kúpenú sladkokyslú omáčku (tu som sa nenaučila robiť, tak preto kúpenú).
Počkáme kým omáčka nezhustne. Uvariť k tomu ryžu podla vlastnej chuti. . Dobru chuť!
- P.S.: hodí sa k tomu jarný šalátik :)