Na sladkokyslo

Autor receptu: waldosinka

Obed vhodný na sobotu, ale aj na sviatočný stol :)

4
porcie
24h minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Deň alebo minimálne 12h pred varením pripravíme marinádu pozostávajúcej zo zmesi korenia: ja používam červenú papriku, korenie na americké zemiaky, čierne mleté, a bud morskú sol alebo vegetu a jedna polievková lyžica cukru. Do marinády naložíme kuracie prsia nakrájané bud na tenučké plátky alebo na kocky do 4cm.
  2. Príprava je veľmi jednoduchá. Kuracie mäsko si orestujeme na strednom ohni. Pridáme šampióny, kukuricu, zeleninu( ja používam čínsku kapustu) a ananás. Celé to podusíme.
  3. Keď bude mäsko jemne už pripravene tak pomaly pridáme kúpenú sladkokyslú omáčku (tu som sa nenaučila robiť, tak preto kúpenú). Počkáme kým omáčka nezhustne. Uvariť k tomu ryžu podla vlastnej chuti. . Dobru chuť!
  4. P.S.: hodí sa k tomu jarný šalátik :)