Mušle sv. Jakuba na tekvicovo-medovom kréme a foie gras so šalviou opečenou na masle fotorecept

sjuz - fotkasjuz, 21. apríla 2012
Mušle sv. Jakuba na tekvicovo-medovom kréme a foie gras so šalviou opečenou na masle (fotorecept)
Foto: sjuz

Manžel otvoril dnes výborné vínko, tak čo som mala robiť - musela som k nemu pripraviť niečo "dôstojné" :) !

15 minút
príprava

Suroviny

6 ks
malá
  klasické
 lístky

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu prekrojíme na menšie kúsky.

    Mušle sv. Jakuba na tekvicovo-medovom kréme a foie gras so šalviou opečenou na masle (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Potrieme olivovým olejom a dáme upiecť. Trvalo to cca 20-25 minút na 200 st. C, po desiatich minútach som znížila teplotu na 170 st.C

    Mušle sv. Jakuba na tekvicovo-medovom kréme a foie gras so šalviou opečenou na masle (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vyberieme dužinu, a rozmixujeme spolu s lyžicou masla a lyžicou sladkej smotany na hladký krém. Pridáme lyžicu medu a riadne premiešame.

    Mušle sv. Jakuba na tekvicovo-medovom kréme a foie gras so šalviou opečenou na masle (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Mušle sv. Jakuba opečieme na masle z oboch strán na masle a olivovom oleji. Pokvapkáme šťavou z citróna, osolíme a okoreníme čerstvo namletým čiernym korením.

    Mušle sv. Jakuba na tekvicovo-medovom kréme a foie gras so šalviou opečenou na masle (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Foie gras taktiež rýchlo opečieme, cca minútku z každej strany.

    Mušle sv. Jakuba na tekvicovo-medovom kréme a foie gras so šalviou opečenou na masle (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na masle opečieme šalviové lístky.

    Mušle sv. Jakuba na tekvicovo-medovom kréme a foie gras so šalviou opečenou na masle (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na tanier dáme tekvicový krém, naň uložíme mušľu a navrch položíme foie gras. Dozdobíme opečeným lístkom šalvie na masle.

Recept je zaradený do kategórií:
Plody mora, Talianska kuchyňa, Predjedlá, Večera

Diskusia k receptu

evanaaa
No toto, @sjuz , ja som si myslela, že je to tu recept od niektorého profíka - kichára, čo sem prispievajú, prípadne aj od @ethanela . A tú tekvicu máš teraz, alebo to už bolo.
babav
To je krasa.....iste nie lacna vecera ,ale usetrila si na obsluhe a mas istotu ,ze ingrediencie su kvalitne ;-) .
sjuz
@evanaaa :)) - mňa predsa nemôžeš porovnávať s @ethanelom... :))
tekvicu som kúpila minulý týždeň v Metro v Rakúsku...BIO :)
Aj mušle. Foie gras je zasa z Budapešti:)
nadia56
@sjuz , hned ako som videla musle, vedela som, ze recept je od teba, parada, muselo to byt vyborne, vyskusam, musle mam v mraznicke, ostatne dokupim a bude nedelny obed, dakujem za recept, ukladam do kk:-)
evusik
super, veľmi sa mi to páči, aj suroviny zohnateľné, aj príprava relatívne jednoduchá.... páči sa mi tvoj rukopis pri tvojich receptoch .-)
ethanel
@sjuz no musim pochvalit, velmi prijemna kompozicia chuti a farieb urcite by som si dal povedat ...
alexdidi
Krásny recept....ináč,maslovú tekvicu kupujem bežne v Tesku....@Sjuz ,ja vždy vyberám semená z tekvice,ty si piekla i mixovala s nimi?
sjuz
Ďakujem vám :-), @alexdidi piekla som s nimi,ale potom som vybrala pred mixovanim,musím to asi doplniť do receptu.
2010
@sjuz , ja som myslel ze je to daaky omyl, a profik si to dal medzi vase recepty. Super.
tinca
@sjuz úchvatné jedlo, krásne to vyzerá fakt ako od profíka, až na tie mušle v PD ich nemám šancu kúpiť
sjuz
ešte raz ďakujem :)), síce nie jarný recept, skôr jesenný...
elekra
@sjuz krásny recept! Musím kúpiť mušle, ešte som ich nerobila, ale Tvoj recept priam volí po ich vyskúšaní.....

Zaujímavé video z archívu TV Varecha