Muffiny
Foto: nigella87

Chcela som ich dávnejšie vyskúšať a toto bola moja premiéra. Podarili sa! Je tu určite veľa receptov a aj veľa druhov, ak chcete, inšpirujte Zobraziť celý popisChcela som ich dávnejšie vyskúšať a toto bola moja premiéra. Podarili sa! Je tu určite veľa receptov a aj veľa druhov, ak chcete, inšpirujte sa tým mojím... ;-)

12
porcií
15 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
100 g
2 dl
1,5 dl
1 ks
1 ks
  nastrúhaná
 (posekaná)
1 ks




Postup

  1. 1

    Zmiešame si zvlášť do dvoch misiek suché a mokré prísady...

    Muffiny - obrázok 1
  2. 2

    Obe hmoty spolu premiešame a do cesta pridáme posekanú čokoládu... ak sa vám zdá dosť husté možte ešte pridať trochu mlieka.

    Muffiny - obrázok 2
  3. 3

    Formu na muffiny potrieme maslom a posypeme múkou ( nemala som doma košíčky) a naplníme asi tak do trištvrte a navrch dáme ešte kúsky čokolády. Nabudúce vyskúšam dať do cesta rôzne ovocie z kompótu, určite to bude super ;-)

    Muffiny - obrázok 3
  4. 4

    Takto vyzerali tesne po vybratí z rúry... mmm tá vôňa !

    Muffiny - obrázok 4
  5. 5

    Ja som svoje muffiny postriekala rozpustenou čokoládou a trošku posypala mletými orechami. HOTOVO! Už si len uvariť teplý čaj, alebo kávu a spokojne vychutnávať. :)

    Muffiny - obrázok 5
  6. 6

    Tak nám strašne chutili, že som ich musela urobiť znova :-)) Tentokrát som použila košíčky a chcela vyskúšať to spomínané ovocie. Do košíčkov som dala po jednej jahode (z kompótu) a zaliala cestom. Tak isto aj cesto som rozdelila na polky a do jednej som dala za lyžicu kakaa a namiesto tmavej čokolády som dala kúsky bielej. Boli fantastické :) Ostal nám už len jeden kus... aach a možem piecť znova :D

    Muffiny - obrázok 6

Diskusia k receptu

monnikka
vyzerajú fakt chutne, u nás sa muffiny pečú často, tak vyskúšam pre zmenu tieto
modrykamen
Hmm. Bez vajec. Dobrý recept ! Rýchlovka na raňajky, alebo pri neohlásenej návšteve. Takéto ingrediencie sú vždy doma. Teda aspoň u nás.
nigella87
Ďakujem pekne všetkým, ale sa musím ospravedlniť - zabudla som dopísať do surovín 1 vajce, dosť závažný detail :)))
tiginko
lebo strojárky sú správne baby, do koča aj do voza, žiadne padavky a fajnovky. A vedia, čo je dobré :-)
angast
@tiginko
neuhádla si - možno nabudúce. Neviem či máš pravdu s tým
normálnym chlapom - mám ti vymenovať kto si to nemyslí ?
vierutt
Ja teda tiež rum, žiadne náhrady, ale nie som strojár, teda asi taký polovičný, lebo otec bol strojár :-))))
nigella87
aj ja by som dala rum, ja som zas stavbárka :D :D ale bohužial mali sme v bare všetko možné okrem rumu.. :D tak musela postačiť ároma
tiginko
jaj tak @nigella87 , je vidieť, že si proste technička, rum si vypila samostatne a tak ti nezostal do muffinov :-) OK, je ti odpustené...muffinky mám uložené v KK, mám rada kombináciu čokolády s pomarančovou kôrou
tiginko
tak niektorí sú náhodou celkom fajn a priznajme si, ani my nie sme celkom normálne niekedy... @nigella87 sorry, trochu sme sa ti tu zakecali, to sa nám niekedy stáva...dúfam že sa nenahneváš, lebo niektorí to ťažko znášajú...
mesiar50
Muffiny sú ukážkové, nič im nechýba.Ja som do buchiet nedal ani jedno vajce a nič sa nestalo.Nelám si stým hlavu.
angast
zase ste sa tu rozšvitorili. Už vám nenalejem. Za chvíľu sem pribehne upratovacia čata a bude mať múdre reči. Už vás sleduje a čqká ako vás vytočí, pretože to je jej koníček rozoštvávať a buzerovať ľudí.
iva63
vyzerajú veľmi lákavo...vyskúšam, ďakujem
olusci
Muffiny som ešte nerobila, plech na ne mám doma aj košíčky... kde je chyba? Idem na to- aj ked som pôvodom odeváčka.
olusci
Ale ten výtvor vľavo na obrázku som robila ja. Je to taká jedna velikááanska MUFFINA z piškôt a ovocia. Páčia sa mi vaše príhovory a odpovede..., to v krátkosti tiež patrí k tomu. Díííky za pochop.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia