Muffiny

Autor receptu: nigella87

Chcela som ich dávnejšie vyskúšať a toto bola moja premiéra. Podarili sa! Je tu určite veľa receptov a aj veľa druhov, ak chcete, inšpirujte sa tým mojím... ;-)

12
porcií
15 minút
príprava
15-20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Zmiešame si zvlášť do dvoch misiek suché a mokré prísady...
  2. Obe hmoty spolu premiešame a do cesta pridáme posekanú čokoládu... ak sa vám zdá dosť husté možte ešte pridať trochu mlieka.
  3. Formu na muffiny potrieme maslom a posypeme múkou ( nemala som doma košíčky) a naplníme asi tak do trištvrte a navrch dáme ešte kúsky čokolády. Nabudúce vyskúšam dať do cesta rôzne ovocie z kompótu, určite to bude super ;-)
  4. Takto vyzerali tesne po vybratí z rúry... mmm tá vôňa !
  5. Ja som svoje muffiny postriekala rozpustenou čokoládou a trošku posypala mletými orechami. HOTOVO! Už si len uvariť teplý čaj, alebo kávu a spokojne vychutnávať. :)
  6. Tak nám strašne chutili, že som ich musela urobiť znova :-)) Tentokrát som použila košíčky a chcela vyskúšať to spomínané ovocie. Do košíčkov som dala po jednej jahode (z kompótu) a zaliala cestom. Tak isto aj cesto som rozdelila na polky a do jednej som dala za lyžicu kakaa a namiesto tmavej čokolády som dala kúsky bielej. Boli fantastické :) Ostal nám už len jeden kus... aach a možem piecť znova :D