Mrkvový koláč so želatínou (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Ďaľší receptík na spracovanie mrkvovej drte z odšťavovania, alebo nastúhanej mrkvy.

8
porcií
10 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Mrkvu som použila už odšťavenú, teda drť.
  2. Vajcia, cukor, vanilkový cukor, olej vymiešame spolu.
  3. Pridáme celozrnnú múku, hrubú múku, sódu bicarbonu, zamiešame.
  4. Pridáme mrkvovú drť a škoricu. Premiešame.
  5. Cesto je hotové a nalejeme ho do tortovej formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 30-35 minút.
  6. Po upečení koláčik ozdobíme pokrájaným kompótom( jablkami) a zalejeme želatinou, ktorú sme pripravili podľa návodu( nie celú, len tak poliať)
  7. Koláč ani nestihol prijať tú želatinu a už sme ho jedli:)
  8. Doporučujem, je výborný. Dobrú chuť.