Mrkvový koláč so želatínou (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Ďaľší receptík na spracovanie mrkvovej drte z odšťavovania, alebo nastúhanej mrkvy.
8 porcií |
10 minút príprava |
35 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny. Mrkvu som použila už odšťavenú, teda drť.
- Vajcia, cukor, vanilkový cukor, olej vymiešame spolu.
- Pridáme celozrnnú múku, hrubú múku, sódu bicarbonu, zamiešame.
- Pridáme mrkvovú drť a škoricu. Premiešame.
- Cesto je hotové a nalejeme ho do tortovej formy. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme asi 30-35 minút.
- Po upečení koláčik ozdobíme pokrájaným kompótom( jablkami) a zalejeme želatinou, ktorú sme pripravili podľa návodu( nie celú, len tak poliať)
- Koláč ani nestihol prijať tú želatinu a už sme ho jedli:)
- Doporučujem, je výborný. Dobrú chuť.