Pri lisovaní mrkvy nám ostala krásna drť, napadlo ma, že upečiem koláčik. Tu je výsledok. Kombinácia kokosu s mrkvou je skvelá. A tá poleva na vrchu..... mňam
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
150 g |
|
100 ml |
|
1 kl |
|
1 PL |
|
150 g |
|
1-2 KL |
|
100 g |
|
150 g strúhaná |
|
1 hrsť (nemusia byť) |
|
1 ks |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Suroviny na koláčik.
-
2
Vajíčka rozbijeme do misky, pridáme cukor, olej, koru z citróna a šťavu z citróna.
-
3
Vyšľaháme dohladka.
-
4
Postupne zašľahávame múku so sodou bicarbonou a kokosovú múčku.
-
5
Pomaly postupne vmiešame aj mrkvu (a hrozienka).
-
6
Dôkladne premiešame.
-
7
Vymažeme si formu na tortu, vysypeme ju strúhankou.
-
8
Cesto vlejeme do formy, zarovnáme.
-
9
Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme. Tu je koláč už upečený.
-
10
Koláč vyberieme z tortovej formy, necháme vychladnúť.
-
11
Z citrónovej polevy v prášku si podľa návodu na obale pripravíme polevu. Nanesieme ju na vychladnutý koláč.
-
12
Po stvrdnutí polevy môžeme koláčik ozdobiť, ja som dala na každý kus koláča kandizovanú čerešňu.
-
13
Po ozdobení nakrájame na porcie a ponúkneme milovníkov sladkého....
-
14
Dobrú chuť.
Zaujímavé video z archívu TV Varecha
Diskusia k receptu