Mrkvový koláč (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Pri lisovaní mrkvy nám ostala krásna drť, napadlo ma, že upečiem koláčik. Tu je výsledok. Kombinácia kokosu s mrkvou je skvelá. A tá poleva na vrchu..... mňam
8 porcií |
10 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Suroviny na koláčik.
- Vajíčka rozbijeme do misky, pridáme cukor, olej, koru z citróna a šťavu z citróna.
- Vyšľaháme dohladka.
- Postupne zašľahávame múku so sodou bicarbonou a kokosovú múčku.
- Pomaly postupne vmiešame aj mrkvu (a hrozienka).
- Dôkladne premiešame.
- Vymažeme si formu na tortu, vysypeme ju strúhankou.
- Cesto vlejeme do formy, zarovnáme.
- Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov a pečieme. Tu je koláč už upečený.
- Koláč vyberieme z tortovej formy, necháme vychladnúť.
- Z citrónovej polevy v prášku si podľa návodu na obale pripravíme polevu. Nanesieme ju na vychladnutý koláč.
- Po stvrdnutí polevy môžeme koláčik ozdobiť, ja som dala na každý kus koláča kandizovanú čerešňu.
- Po ozdobení nakrájame na porcie a ponúkneme milovníkov sladkého....
- Dobrú chuť.