Mrkvové rezy fotorecept

babav - fotkababav, 2. novembra 2010
Mrkvové rezy (fotorecept)
Foto: babav

Mrkvove rezy, torta,chlebik ,...ten isty recept,lisia sa iba formou ,v ktorej ich upecieme. Je to chutny , stavnaty zakusok , vhodny pre kazdu Zobraziť celý popisMrkvove rezy, torta,chlebik ,...ten isty recept,lisia sa iba formou ,v ktorej ich upecieme. Je to chutny , stavnaty zakusok , vhodny pre kazdu sladku prilezitost!

16
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 175 °C

Suroviny

3 ks, celé
3/4 salky, (acidko,zakysanka)
3/4 salky
1 1/2 salky
2 cl
2 cl
2 cl
2 salky
2 salky, strúhaná
1 salka
1 salka, posekané
1 salka, drteny
1 salka,sušené
Krem:
25 dkg
15 dkg
1 salka




Postup

  1. 1

    Suroviny:

    Mrkvové rezy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vo vacsej mise vyslahame rucnou metlou vajcia s cukrom , olejom , cmarom a vanilkou.

    Mrkvové rezy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Muku preosejeme so sodou bicarbonou ,skoricou a stipkou soli ; za staleho miesania spojime s tekutinou.

    Mrkvové rezy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V dalsej miske pomiesame kokos ,hrozienka, nasekane orechy, ananas aj so stavou a nastruhanu mrkvu .

    Mrkvové rezy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridame do cesta a dokladne vsetko spolu premiesame .Hotove cesto nalejeme do pripravenej (vymastenej a mukou posypanej )formy.

    Mrkvové rezy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pecieme priblizne 1 hodinu v rure predhriatej na 175 stupnov C.

    Mrkvové rezy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na vychladnuty kolac nanesieme vrstvu kremu ,ktory sme si pripravili vyslahanim kremoveho syra,masla a cukru.

    Mrkvové rezy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Krajame na rezy ,ozdobime kuskami ananasu,ktory sa chutovo velmi hodi ku kremu a servujeme .

    Mrkvové rezy (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Rez:

    Mrkvové rezy (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

mamatata2
Krásny , musí chutiť vynikajúco. Len s tými plnkami s krémovými syrmi som zatiaľ nemala úspech. Asi som nekúpila ten pravý. Určite vyskúšam.
dorisa
Krásne to máš pripravené, nafotené a upečené. Výborne to musí chutit, koláčik upečiem. Tiež mám dilemu okolo tych syrových plniek.
lubjak
uz sa tesim,ked vyskusam tvoj recept,tu je vsetko co mame radi.Netreba sa bat kremu,ale treba pouzit PHILADELPHIA - Cream Cheese ,je uz k dostaniu aj u nas,ma inu chut ako ine natrierkove syry,alebo mascarpone,tam nepridavam maslo
julica
Aj ja som ho robila cez vikend, ale trosku iny: dala som viac mrkvy, pridala som poprazene vlasske orechy a nedavala som ananas. Mala som ho vsak privelmi hruby a nevedeli sme sa dockat, tak stred bol trosku lávový, ale aj ten zjedol nas pubertiak :) Original sa navrch dava marcipan, ja ho vsak - okrem internetoveho obchodu - neviem nikde kupit...
janger
Mrkvovu tortu mam strasne rada! Robila som podobne, krem robim z mon chou. Narobila si mi chute, budem musiet znovu spravit!
pipsik
marcipan dostanes kupit v lidl pred vianocami..kvalitativne je ok
zuzanabebe
Mrkvové koláče som ešte nejedla.. neviem si ani predstaviť tú chuť, keď sa zmieša zelenina s niečim sladkým.. ale asi je na čase vyskúšať aj niečo také ;)
babav
@zuzanabee , mrkva je sladka ,preto je chutna aj v kolacoch ,tak isto ako tekvica a sladke zemiaky;-)
sandratamer
@julica , doktor O... atd ma uz v ponuke marcipan, mozes ho kupit v hypermarketoch myslim uz takmer vsade. Mam ho doma, je super.
julica
Sandra, vdaka, nabuduce skusim viac ostrit, lebo zatial som nan - cisty marcipan - nenatrafila.
evanaaa
Lubjak, prosím ťa, kde je k dostaniu syr Phyladelphia?
julica
evanaaa, daj si cez gazu prefiltrovat jogurt a mas cerstvy kremovy syr. V coffee and Co podavaju mrkvovy kolac potrety osladenou hustou kyslou smotanou (kaufland ma super)
lucylee
ja robím podobný mrkvový koláč, navrch urobím frosting z krémového masla a citrónovej alebo limetkovej šťavy
trencanka
Dnes idem urobit tento kolac! Dufam, ze sa mi vydari. Kremovej plnky sa idem vzdat, aby mal menej kalorii. Nedokazem ani popri jarnej diete sa obist bez sladkeho, tak aspon takto znizim kaloricku hodnotu. Pouzijem trstinovy cukor iba 1 salku.
zdezda
páči sa mi tvoj koláčik, aj postup, lebo je hrnčekový :-), keď prídem z práce, vyskúšam ho, snáď sa mi podarí taký pekný, nadýchaný ako tebe, drž mi palec :-)
zdezda
bol výborný, pridala som namiesto ananásu postrúhané jabĺčka, hrozienka som tiež nedala, poliala som ho citrónovou polevou, i tak všetkým chutil :-), ďakujem za inšpiráciu
babav
@zdezda , jablcka sa s mrkvou maju radi,obzvlast ak su kysle....tesim sa ,ze sa ti kolac vydaril;-)
irenaw
pomer surovín v tvojom kréme sa mi viac páči, hlavne, že tam je len šálka cukru a keď vidím, že to drží, najbližšie spravím takto, ďakujem za upozornenie na recept :O)
lucylee
@babav tvoj kolacik opat nesklamal. Jednoduchy, rychly, hrncekovy a pritom chutovo uzasny. Doteraz som robila len carrot cake, co mam u seba v receptoch, ale tento mu konkuruje :-)
marienka44
@Babav , chystam sa upiect Tvoj kolacik, lebo sa mi recept velmi pozdava. Len neviem, ci mnozstvo surovin uvedenych v recepte je prave do 1 tortovej formy. Mam recept zdvojnasobit alebo redukovat? Dakujem za odpoved. Ukladam do KK.
marienka44
@Babav , este by ma zaujimalo, kolko ml , aky obsah ma 1 cup /hrncek/. Neviem si predstavit napr. ako odmerat struhanu mrkvu hrncekom. Natlacit alebo len lahko naplnit? Alebo natom nezalezi? Preto nemam rada hrncekove recepty, lebo nie su jednoznacne. :-)
babav
@marienka44 , 1 sálka je 250ml, mrkvu netreba natlacit, ale postruhaj ju na jemnej strane struhadla.Davka by mala vystacit na naplnenie tortovej formy, záleží na veľkosti.Ak ti cesto zvýši ,môžeš z neho upiect napr. muffiny .
Je to jednoduchy recept, budeš spokojná;-)
marienka44
@Babav , dakujem za rychlu odpoved. Mrkvu som uz postruhala a rozmyslam muku hladku zmiesat s polohrubou v pomere 1:1, aby som mala kolacik taky porovity ako uTvoj. Ananas nedam. Je to chyba? Snad postruham 1 jablcko. Nahovorila som aj priatelku na tento zakusok. Tesim sa vopred, vnucata budu mat zdravu maskrtu.