Mrkvový koláč

Mrkvový bochník (fotorecept)

Autor receptu: tejaja

Tento koláč pečiem vždy na jeseň a v zime, keď mám dostatok mrkvy zo záhrady.* Ale samozrejme nevadí, ak si mrkvu kúpite. Výsledok vás milo prekvapí.

1 bochník
porcia
20 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do misky dáme najemno nastrúhanú mrkvu.
  2. Pridáme všetky ostatné suroviny. Mlieko dávame postupne, cesto má byť roztierateľné, nie riedke.
  3. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej vaničkovej formy.
  4. Pečieme v rúre na 180 °C asi 40 minút. Upečený bochník necháme 10 minút vo forme chladnúť, potom ho vyklopíme. Krájame až po úplnom vychladnutí.
  5. Podávame posypané cukrom.