Mrkvový koláč
Mrkvový bochník (fotorecept)
Autor receptu: tejaja
Tento koláč pečiem vždy na jeseň a v zime, keď mám dostatok mrkvy zo záhrady.* Ale samozrejme nevadí, ak si mrkvu kúpite. Výsledok vás milo prekvapí.
|
1 bochník porcia |
20 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Do misky dáme najemno nastrúhanú mrkvu.
- Pridáme všetky ostatné suroviny. Mlieko dávame postupne, cesto má byť roztierateľné, nie riedke.
- Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej vaničkovej formy.
- Pečieme v rúre na 180 °C asi 40 minút.
Upečený bochník necháme 10 minút vo forme chladnúť, potom ho vyklopíme.
Krájame až po úplnom vychladnutí.
- Podávame posypané cukrom.