Foto: bakoska
Nedávno som si na Vareche prezerala nejaké polievočky a vďaka tomu som si spomenula na jednu, ktorú som mala možnosť ochutnať počas mojej práce Zobraziť celý popisNedávno som si na Vareche prezerala nejaké polievočky a vďaka tomu som si spomenula na jednu, ktorú som mala možnosť ochutnať počas mojej práce na výletných lodiach. Pokrmy pre anglických pasažierov tam pripravovali prevažne Indovia. Či bol ich postup rovnaký, netuším, ale výsledok chutí rovnako :)..týmto ďakujem za inšpiráciu aj Ergreske..
porcie
tepelná úprava
Suroviny
cca 20 g |
|
1 ks |
|
4-5 ks |
|
1 ks, väčší |
|
1/2 ČL |
|
1,5 l |
|
1 ks |
|
na hrot noža, prášok |
|
štipka |
|
1 ČL |
|
podľa chuti |
|
štipka, strúhaný |
|
Postup
-
1
Na masle podusíme nakrájaný pór. Potom pridáme nastrúhané mrkvy a po chvíli dusenia zalejeme zeleninovým bujónom. Pridáme bobkový list, kari, kurkumu a podľa chuti korenie. Varíme na miernom ohni 30 min.
- 2
Pred koncom pridáme pomarančovú kôru a dužinu z pomaranča (bez šupiek), nastrúhaný muškátový oriešok a med. Vyberieme bobkový list a rozmixujeme ponorným mixérom. Môžme podávať s nasucho opečenými krutónmi (napr. z celozrnného rožka) a lístkami čerstvej bazalky. Myslím, že zachutí aj detičkám :).
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu