Mrkvovo – pomarančová polievka

bakoska - fotkabakoska, 25. februára 2011
Mrkvovo – pomarančová polievka
Foto: bakoska

Nedávno som si na Vareche prezerala nejaké polievočky a vďaka tomu som si spomenula na jednu, ktorú som mala možnosť ochutnať počas mojej práce Zobraziť celý popisNedávno som si na Vareche prezerala nejaké polievočky a vďaka tomu som si spomenula na jednu, ktorú som mala možnosť ochutnať počas mojej práce na výletných lodiach. Pokrmy pre anglických pasažierov tam pripravovali prevažne Indovia. Či bol ich postup rovnaký, netuším, ale výsledok chutí rovnako :)..týmto ďakujem za inšpiráciu aj Ergreske..

3-4
porcie
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

cca 20 g
1 ks
4-5 ks
1 ks, väčší
1/2 ČL
1,5 l
1 ks
 na hrot noža, prášok
 štipka
1 ČL
 podľa chuti
 štipka, strúhaný




Postup

  1. 1

    Na masle podusíme nakrájaný pór. Potom pridáme nastrúhané mrkvy a po chvíli dusenia zalejeme zeleninovým bujónom. Pridáme bobkový list, kari, kurkumu a podľa chuti korenie. Varíme na miernom ohni 30 min.

  2. 2

    Pred koncom pridáme pomarančovú kôru a dužinu z pomaranča (bez šupiek), nastrúhaný muškátový oriešok a med. Vyberieme bobkový list a rozmixujeme ponorným mixérom. Môžme podávať s nasucho opečenými krutónmi (napr. z celozrnného rožka) a lístkami čerstvej bazalky. Myslím, že zachutí aj detičkám :).

Diskusia k receptu

jarunka
Paci sa mi tato polievocka. Ukladam si ju a vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia