Foto: dorisa
Inšpirovala som sa na nete, našla som zdravý koláč z mrkvovej drte a maku, bez múky. Zvolila som ale mafiny, ozdobila som ich.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravila som si suroviny, mak som mala už zomletý s cukrom, inak sa dáva len čistý mak, ak by ste chceli mat mafiny úplne zdravšie.
-
2
Mrkvu odšťavíme na odšťavovači, šťavu vypijeme, drť dáme do väčšej misky. Pridáme mletý mak.
-
3
zmiešame.
-
4
Banán rozpučíme vidličkou.
-
5
Rozbijeme vajíčka...
-
6
...pridáme olej a med a elektrickým šľahačom vymiešame...
-
7
...neskôr pridáme rozpučený banán a znova dôkladne vyšľaháme.
-
8
Vzniknutú hmotu vlejeme do misy s mrkvou a makom
-
9
Premiešame, vznikne cesto.
-
10
Na plech poukladáme papierová košíčky so srdiečkami, do ktorých lyžicou kladieme cesto.
-
11
Dáme do rúry na 180 stupňov a pečieme cca 25 minút. Upečené mafiny necháme vychladnúť. Ak chceme na ne dať polevu. Ostatní môžu papať.
-
12
Tu sú bez polevy, Sú neuveriteľne vlhké a zároveň vláčne.
-
13
Pre tých, ktorí nezdravo mlsajú pridáme na vrch punčovú polevu podľa pokynov a balení. Ozdobíme srdiečkami z čokolády a cukru.
Pekná výsledná srdiečková práca!