Mrkvovo-makové mafiny bez múky (fotorecept)
	        Autor receptu: dorisa
	         
	        
	        Inšpirovala som sa na nete, našla som zdravý koláč z mrkvovej drte a maku, bez múky. Zvolila som ale mafiny, ozdobila som ich.
| 		  
				  	  
				  	16 porcií  | 
				  	  
				  	10 minút príprava  | 
				  	  
				  	25 minút tepelná úprava  | 
Postup
- Pripravila som si suroviny, mak som mala už zomletý s cukrom, inak sa dáva len čistý mak, ak by ste chceli mat mafiny úplne zdravšie.
 - Mrkvu odšťavíme na odšťavovači, šťavu vypijeme, drť dáme do väčšej misky. Pridáme mletý mak.
 - zmiešame.
 - Banán rozpučíme vidličkou.
 - Rozbijeme vajíčka...
 - ...pridáme olej a med a elektrickým šľahačom vymiešame...
 - ...neskôr pridáme rozpučený banán a znova dôkladne vyšľaháme.
 - Vzniknutú hmotu vlejeme do misy s mrkvou a makom
 - Premiešame, vznikne cesto.
 - Na plech poukladáme papierová košíčky so srdiečkami, do ktorých lyžicou kladieme cesto.
 - Dáme do rúry na 180 stupňov a pečieme cca 25 minút. Upečené mafiny necháme vychladnúť. Ak chceme na ne dať polevu. Ostatní môžu papať.
 - Tu sú bez polevy, Sú neuveriteľne vlhké a zároveň vláčne.
 - Pre tých, ktorí nezdravo mlsajú pridáme na vrch punčovú polevu podľa pokynov a balení. Ozdobíme srdiečkami z čokolády a cukru.