Mrkvové žirafky
Gabriela Bottlíková
cukrárka, 1. júna 2023
cukrárka, 1. júna 2023
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
Veľmi jednoduché na prípravu, upečené len zo štyroch surovín.
20 ks
porcií
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava
príprava
11 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Mrkvu ošúpeme a uvaríme vcelku do mäkka. Vychladnutú ju pomocou mixéra rozmixujeme na pyré.
- 2
Kokosový tuk roztopíme, prisypeme ovsenú múku, pridáme mrkvové pyré, agávový sirup a ručne vypracujeme tuhé cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na polhodinu do chladničky.
- 3
Potom cesto na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 4 milimetre a vykrajujeme z neho žirafky, prípadne iné tvary.
- 4
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 170 °C asi 11 minút.
Tiež pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu