Mrkvové pečivo
Mrkvové pečivo

Mrkvové žirafky

Gabriela Bottlíková
cukrárka, 1. júna 2023
Mrkvové žirafky
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Veľmi jednoduché na prípravu, upečené len zo štyroch surovín.

20 ks
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava
11 minút
na 170 °C

Suroviny

200 g
200 g
500 g
100 g




Postup

  1. 1

    Mrkvu ošúpeme a uvaríme vcelku do mäkka. Vychladnutú ju pomocou mixéra rozmixujeme na pyré.

  2. 2

    Kokosový tuk roztopíme, prisypeme ovsenú múku, pridáme mrkvové pyré, agávový sirup a ručne vypracujeme tuhé cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na polhodinu do chladničky.

  3. 3

    Potom cesto na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 4 milimetre a vykrajujeme z neho žirafky, prípadne iné tvary.

  4. 4

    Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 170 °C asi 11 minút.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia