Mrkvové pečivo
Mrkvové žirafky
Autor receptu: redakcia
Veľmi jednoduché na prípravu, upečené len zo štyroch surovín.
20 ks porcií |
20 (+ chladenie) minút príprava |
11 minút na 170 °C |
Postup
- Mrkvu ošúpeme a uvaríme vcelku do mäkka. Vychladnutú ju pomocou mixéra rozmixujeme na pyré.
- Kokosový tuk roztopíme, prisypeme ovsenú múku, pridáme mrkvové pyré, agávový sirup a ručne vypracujeme tuhé cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na polhodinu do chladničky.
- Potom cesto na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 4 milimetre a vykrajujeme z neho žirafky, prípadne iné tvary.
- Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 170 °C asi 11 minút.