Mrkvové pečivo

Mrkvové žirafky

Autor receptu: redakcia

Veľmi jednoduché na prípravu, upečené len zo štyroch surovín.

20 ks
porcií
20 (+ chladenie) minút
príprava
11 minút
na 170 °C

Postup

  1. Mrkvu ošúpeme a uvaríme vcelku do mäkka. Vychladnutú ju pomocou mixéra rozmixujeme na pyré.
  2. Kokosový tuk roztopíme, prisypeme ovsenú múku, pridáme mrkvové pyré, agávový sirup a ručne vypracujeme tuhé cesto. Cesto zabalíme do potravinovej fólie a odložíme na polhodinu do chladničky.
  3. Potom cesto na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme na hrúbku asi 4 milimetre a vykrajujeme z neho žirafky, prípadne iné tvary.
  4. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie v rúre vyhriatej na 170 °C asi 11 minút.