Mrkvové tortičky (fotorecept)
Autor receptu: andys
Mrkva je skvelá aj v koláči :)
12 porcií |
20 minút príprava |
45 minút na 170 °C |
Postup
- Oriešky pomelieme spolu s piškótami, mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno.
- Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme kypriaci prášok, škoricu a muškátový orech.
- Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme kryšt. cukor, pridáme žĺtka a vmiešame múku s ostatnými ingredienciami, orieškovo-piškótové omrvinky a šťavu a kôru z 1 citróna.
- Napokon vmiešame nastrúhanú mrkvu.
- Dáme piecť v okrúhlej tortovej forme do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme asi 45 minút.
- Uvaríme silnú kávu - klasickým spôsobom - zalejeme mletú zrnkovú kávu. Necháme vychladnúť, medzitým vymiešame nátierkové maslo s práškovým cukrom.
- Do krému pridáme niekoľko lyžíc kávy tak, aby výsledný krém obsahoval aj zrniečka.
- Hotovú tortu necháme vychladnúť, nakrájame na rezy a ozdobíme kávovým krémom a kúskami limetky, obalenej v cukre.