Mrkvové tortičky (fotorecept)

Autor receptu: andys

Mrkva je skvelá aj v koláči :)

12
porcií
20 minút
príprava
45 minút
na 170 °C

Postup

  1. Oriešky pomelieme spolu s piškótami, mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno.
  2. Múku preosejeme do väčšej misy, pridáme kypriaci prášok, škoricu a muškátový orech.
  3. Bielka vyšľaháme na tuhý sneh, pridáme kryšt. cukor, pridáme žĺtka a vmiešame múku s ostatnými ingredienciami, orieškovo-piškótové omrvinky a šťavu a kôru z 1 citróna.
  4. Napokon vmiešame nastrúhanú mrkvu.
  5. Dáme piecť v okrúhlej tortovej forme do vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme asi 45 minút.
  6. Uvaríme silnú kávu - klasickým spôsobom - zalejeme mletú zrnkovú kávu. Necháme vychladnúť, medzitým vymiešame nátierkové maslo s práškovým cukrom.
  7. Do krému pridáme niekoľko lyžíc kávy tak, aby výsledný krém obsahoval aj zrniečka.
  8. Hotovú tortu necháme vychladnúť, nakrájame na rezy a ozdobíme kávovým krémom a kúskami limetky, obalenej v cukre.