Foto: sev111
Verím že si tento recept obľúbite tak ako aj u nás doma, prajeme Vám dobrú chuť
Postup
-
1
zo surovín vypracovať cesto maslo dávam mrazené strúham lepšie sa sním pracuje, miesto cukru môžete dať med a dochutiť cesto vanilkou či škoricou, potom podľa toho čo dáme dosypeme múkou aby sme mali dobré a nelepivé cesto
-
2
môžeme tvoriť napr. sušienky
-
3
alebo ako košíček plnený zmesou lekvár + drvené sušienky či piškóty
-
4
alebo u nás robíme netopieriky prečo taký názov? neviem :-D tiež som plnila zmes lekvár + piškóty, najlepšie je plniť slivkovým lekvárom a nakoľko som nemala tak som dávala černicový....., takto naplníme a zvinieme do netopierika :-D alebo rožteka :-D
-
5
do takéhoto tvaru
-
6
poukladáme na plech od seba aby sa neprilepili
-
7
naša plnka černicový lekvár + piškóty
-
8
prajeme Vám dobrú chuť pečieme na 200C - 220 stupňov C do ružova každá rúra pečie inak
ďakujem no mám super doma malú pomocníčku :-D
veru aj u nás domáci pečený slivkový bez miešania, len škoda že minulý rok neboli slivky a zásoby zo špajze sa minuli :-(
ďakujem :-D
jééj na takú púť by som šla aj ja :-D verím že sa Vám zapáči