Mrkvová torta (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Keď som prvý krát čítala tento recept, hneď ma oslovil.Páčilo sa mi,že jedna z ingrediencii je mrkvička.Ja viem,že jedna torta z mrkvovým prídavkom mi zrak nezachráni,ale oslovil ma tento recept a pečiem ho rada.

16
porcií
20 minút
príprava
20 minút
na 160 °C

Postup

  1. Ingrediencie na cesto spracujeme takto.Sneh vyšľaháme na tuho s cukrom,pridáme žĺtka.Do múky zamiešame prášok do pečiva a pomaly pridáme do masy.Soľ,rum,citr.kôru.Pridáme nastrúhanú mrkvu a nakoniec pomaly vmiešame mandle,alebo orechy./pomleté/.
  2. Vymastíme a vysypeme múkou tortovú formu a pripravenú masu vlejeme do vnútra.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov.Asi po 20 minútach drevenou špailov vyskúšame cesto.Ak sa nelepí,je hotové. Nakoniec si vymiešame polevu.Cukor aj s citrónovou šťavou vymiešame do hladka.Na teplú tortu pomaly rozotrieme. Stačí aj len poleva.No ja si to vylepšujem ovocím. Tento ráz to boli jahody.Zákusok je chutný šťavnatý.
  4. A ešte ráz na stole hotová.