Mrkvová torta (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Keď som prvý krát čítala tento recept, hneď ma oslovil.Páčilo sa mi,že jedna z ingrediencii je mrkvička.Ja viem,že jedna torta z mrkvovým prídavkom mi zrak nezachráni,ale oslovil ma tento recept a pečiem ho rada.
16 porcií |
20 minút príprava |
20 minút na 160 °C |
Postup
- Ingrediencie na cesto spracujeme takto.Sneh vyšľaháme na tuho s cukrom,pridáme žĺtka.Do múky zamiešame prášok do pečiva a pomaly pridáme do masy.Soľ,rum,citr.kôru.Pridáme nastrúhanú mrkvu a nakoniec pomaly vmiešame mandle,alebo orechy./pomleté/.
- Vymastíme a vysypeme múkou tortovú formu a pripravenú masu vlejeme do vnútra.
- Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 stupňov.Asi po 20 minútach drevenou špailov vyskúšame cesto.Ak sa nelepí,je hotové.
Nakoniec si vymiešame polevu.Cukor aj s citrónovou šťavou vymiešame do hladka.Na teplú tortu pomaly rozotrieme.
Stačí aj len poleva.No ja si to vylepšujem ovocím.
Tento ráz to boli jahody.Zákusok je chutný šťavnatý.
- A ešte ráz na stole hotová.