Mrkvová nátierka

Mrkvová nátierka

Autor receptu: janikbj

Jednoduchá nátierka z troch základných surovín.

15 minút
príprava
4 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno. Kúsok cibule nakrájame na drobno.
  2. Cibuľu podusíme na masle a oleji do zlatista, pridáme strúhanú mrkvu a restujeme spolu, kým mrkva nepustí farbu a trošku nezmäkne. Môžeme podliať lyžicou vody a prikryté dusíme max 4 minúty. Vodu necháme vydusiť úplne. Osolíme, môžeme pridať pár kvapiek citrónovej šťavy a necháme vychladnúť.
  3. Podusenú mrkvu vymiešame s bielym nátierkovým maslom, Lučinou alebo smotanovým syrom. Hotovo. Veľmi jednoduché a v podstate rýchle, dusená mrkva dá nátierke úplne inú chuť ako surová.