Mrkvová nátierka
Mrkvová nátierka
Autor receptu: janikbj
Jednoduchá nátierka z troch základných surovín.
15 minút príprava |
4 minút tepelná úprava |
Postup
- Mrkvu očistíme a nastrúhame na jemno. Kúsok cibule nakrájame na drobno.
- Cibuľu podusíme na masle a oleji do zlatista, pridáme strúhanú mrkvu a restujeme spolu, kým mrkva nepustí farbu a trošku nezmäkne. Môžeme podliať lyžicou vody a prikryté dusíme max 4 minúty. Vodu necháme vydusiť úplne. Osolíme, môžeme pridať pár kvapiek citrónovej šťavy a necháme vychladnúť.
- Podusenú mrkvu vymiešame s bielym nátierkovým maslom, Lučinou alebo smotanovým syrom. Hotovo. Veľmi jednoduché a v podstate rýchle, dusená mrkva dá nátierke úplne inú chuť ako surová.