Mrkvo-petržlenovo-zelerová nátierka

praezision - fotkapraezision, 30. októbra 2012

Takýchto receptov je tu určite veľa, ja pridám tú svoju verziu. Recept mám od krstnej mamy, doporučila mi ju napriek tomu že vie, že Zobraziť celý popisTakýchto receptov je tu určite veľa, ja pridám tú svoju verziu. Recept mám od krstnej mamy, doporučila mi ju napriek tomu že vie, že ja zeler nemusím. Vyskúšala som a bola som veľmi milo prekvapená. Ak ste zvedaví ako bude chutiť, tak ju vyskúšajte aj vy.

30 minút
príprava

Suroviny

3 ks
2 ks
1 ks malý
3 ks
1 ks
4-5 ks - strúčiky




Postup

  1. 1

    Ako prvé si vymiešame syrokrémy s roztlačeným cesnakom.

  2. 2

    Mrkvu, petržlen a zeler si nastrúhame na jemné slížiky a vmiešame k syrokrému. Všetko dobre premiešame a pridáme majolenku a znovu premiešame.

  3. 3

    Môžeme dochutiť soľou aj keď to nie je nutné, je veľmi chutná. Tak ako je to na obrázku vezerá výsledný efekt a večera pre priateľa je hotová. Vyskúšajte, určite vás nesklame.

    Mrkvo-petržlenovo-zelerová nátierka - obrázok 3

Diskusia k receptu

marianne
ja zeler mam velmi rada a ked si ju trosku upravim,s nejakym cerstvym syrom a s bielym jogurtom alebo kyslou smotanou bude super
motyka
Práve som ju dokončila. Namiesto petržlenu som použila kaleráb / čo bolo potrebné použiť, aby sa nevyhodilo/ a pridala som aj trochu štipľavého korenia. Naši už jedia s hriankami a výborným lipovým čajom. Idem, aby zvýšilo aj pre mňa. Len tak mľaskajú. Je výborná. Ďakujem za fajn recept na rýchlu občasnú večeru.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia