Foto: evusik
Zmrzlina zapečená so snehovou čapicou.. dobrotka ktorú sa oplatí vyskúšať :-)
príprava
na 250 °C
Postup
-
1
Najprv si vyberieme zapekacie misky. Musia byť také ktoré znesú prechod z mrazničky do horúcej rúry. Misky dáme asi tak na 60 minút do mrazničky. Do studených misiek naložíme našu obľúbenú zmrzlinu, zakryjeme fóliou a dáme na dobu neurčitú (minimálne 60 minút) do mrazničky. Ak budete podávať poobede ako dezert, nachystajte si zmrzlinu ráno a kľudne ju nechajte v mrazáku až do poobedia.
-
2
Tesne pred podávaním si predovšetkým zapneme rúru a nastavíme ju na najvyšší stupeň a potom si ušľaháme sneh z bielkov. Koľko máte, toľko dáte ale budete potrebovať jedno bielko na dve porcia - zhruba. Oslaďte cukrom, ja som použila hnedý cukor, prípadne zafarbite kakaom.
-
3
Teraz budeme pracovať rýchlo. Pred vybratím zmrzliny z mrazáku si nachystajme pásiky alobalu, vrecko s ozdobnou špičkou a naplníme ho snehovou hmotou, oriešky na posypanie, čokoládu a pod.
-
4
zmrzlinu vyberieme z mrazničky a misky obalíme alobalom ....
-
5
zmrzlinu polejeme čokoládou, posypeme orieškami ale môžeme dať aj ovocie ....
-
6
navrch nastriekame sneh, ale môžeme len tak lyžicou navrstviť kopec snehu, misky poukladáme na plech....
-
7
a dáme zapiecť na 250°C asi 2-3 minúty... zapneme len horný ohrev a mriežku posunieme na spodok aby sneh zvrchu nezhorel
-
8
podávame poliate čokoládou, posypané orieškami
-
9
a ihneď ešte horúce zbaštíme :-)
"Áaale, nedal som si pozor a popálil som si ju na zmrzline". :))))