Mrazivá vášeň fotorecept

evusik - fotkaevusik, 14. februára 2011
Mrazivá vášeň (fotorecept)
Foto: evusik

Zmrzlina zapečená so snehovou čapicou.. dobrotka ktorú sa oplatí vyskúšať :-)

15 minút
príprava
3 minút
na 250 °C

Suroviny

 sneh z bielkov




Postup

  1. 1

    Najprv si vyberieme zapekacie misky. Musia byť také ktoré znesú prechod z mrazničky do horúcej rúry. Misky dáme asi tak na 60 minút do mrazničky. Do studených misiek naložíme našu obľúbenú zmrzlinu, zakryjeme fóliou a dáme na dobu neurčitú (minimálne 60 minút) do mrazničky. Ak budete podávať poobede ako dezert, nachystajte si zmrzlinu ráno a kľudne ju nechajte v mrazáku až do poobedia.

    Mrazivá vášeň (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tesne pred podávaním si predovšetkým zapneme rúru a nastavíme ju na najvyšší stupeň a potom si ušľaháme sneh z bielkov. Koľko máte, toľko dáte ale budete potrebovať jedno bielko na dve porcia - zhruba. Oslaďte cukrom, ja som použila hnedý cukor, prípadne zafarbite kakaom.

    Mrazivá vášeň (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz budeme pracovať rýchlo. Pred vybratím zmrzliny z mrazáku si nachystajme pásiky alobalu, vrecko s ozdobnou špičkou a naplníme ho snehovou hmotou, oriešky na posypanie, čokoládu a pod.

    Mrazivá vášeň (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    zmrzlinu vyberieme z mrazničky a misky obalíme alobalom ....

    Mrazivá vášeň (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    zmrzlinu polejeme čokoládou, posypeme orieškami ale môžeme dať aj ovocie ....

    Mrazivá vášeň (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    navrch nastriekame sneh, ale môžeme len tak lyžicou navrstviť kopec snehu, misky poukladáme na plech....

    Mrazivá vášeň (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    a dáme zapiecť na 250°C asi 2-3 minúty... zapneme len horný ohrev a mriežku posunieme na spodok aby sneh zvrchu nezhorel

    Mrazivá vášeň (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    podávame poliate čokoládou, posypané orieškami

    Mrazivá vášeň (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a ihneď ešte horúce zbaštíme :-)

    Mrazivá vášeň (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

babidka
krasny recept, este krajsie fotky! ja by som sa na to aj dala , ale nemam istotu ci ten prudky prechod moje misky vydrzia ? ako vidim, ty to mas v salkach na kavu ?alebo mas take misky? mozem pouzit misticky na sufle? - a aj ked v nich bezne zapekam , obavam sa ci by to na nich nebolo vela ...
maartina
zapečená zmrzlina ??? ...tak to by ma nikdy nenapadlo :), tiež mám trošku obavy či by moje zapekacie mištičky zvládli ten teplotný šok ...no rozhodne musím niekedy vyskúšať
evusik
@babidka áno mám to v šálkach na kávu, ale keďže mám synovca keramikára sú ručne robené a vypaľované takže viem z čoho sú a čo vydržia a že to prežijú... misky na suflé to určite prežijú, pretože budú v trúbe len pár minút a ochráni ich ešte aj alobal, ktorého môžeš dať kľudne hrubšiu vrstvu :-)
babidka
dakujem @evusik , skusim to v tych mistickach . mas pravdu , ten alobal ich ochrani , takze sa uz tesim na take dobre mlsy:-) tak ma napadlo - mozno by stacilo zapnut v rure ten horny gril ? alebo radsej neexperimentovat a pocuvat skusenejsiu ...:-))))....vies , uz so mnou trha a pokusa ma ta potvora mlsna hnusna ;-)
evusik
@babidka máš pravdu, zabudla som napísať stačí len horný ohrev a mriežku dať až dole aby pena zvrchu moc neprihorela
klaura
to môže byť dobrota ... len nabrať odvahu a vyskúšať ... :)
arasidka
napadlo ma len jedno:"Ná z čeho máš tu hubu spálenú?"
"Áaale, nedal som si pozor a popálil som si ju na zmrzline". :))))
cica2
wau, tak tento recept nemá chybu, dokonalé!!!! To som ešte nejedla a rada by som ochutnala ale nemám odvahu to spraviť:)
valeri
už som pozerala a obdivovala toľko takýchto receptov na zapekanú zmrzlinu ale stále sa neviem odvážiť. Ale teraz som si povedala, že určite :-)). Vyzerá to tak lákavo, že sa tomu nedá odolať.
evusik
všetci čo máte chuť určite vyskúšajte, neobanujete... ak nemáte vhodné misky použite misu z jenského skla a narobte kopčeky.... len nepoužite také tie misky do mikrovlnky, veľa ľudí tu má na tom odfotené recepty, je to celá súprava z hnedého "skla" býva aj iná farba... môj muž raz vytiahol tanier z jedlom z chladničky a dal to zohriať do mikrovlnky a rozletel sa na márne kúsky, teda tanier, nie manžel :-)
ivosenka
nádherná dobrota, profi fotky...ukládám z o víkendu si smlsneme!
evanaaa
Evusik, akú chuť asi má tá zmrzlina ( hlúpa otázka), a je aj horúca?
evusik
@evanaaa zmrzlina je studená a zmrznutá, práve preto sa robia všetky tie opatrenia aby sa zmrzlina v rúre neroztopila... horúci je sneh :-)
dorisa
KRASNY RECEPT, ANJELIK BY SA MI HODIL DO MOJEJ ZBIERKY,KRASNY.
tinca
@evus ík pekné, myslím že by sa to mohlo dať do košíčkov na maffiny a potom vo forme zapiecť
evusik
@tinca ja neviem, ale košíčky by sa asi rozmočili a neviem ako by si muffinovú formu zabalila do alobalu, ktorý slúži nato aby sa zmrzlina neroztopila... skôr by som išla do zapekacích misiek na suflé :-)
babidka
odskusane , zjedene , vyborne :-) Trosku som sa bala ako to dopadne -ale bez problemov . Nabuduce to dam tiez iba do salok ...ja som zapla v mikrovlnke iba gril na 4 minuty a nedavala som rozohriatej rury takze sneh bol teply -zmrzlina ostala studena a miskam sa nic nestalo . Nabuduce ich ani nebudem balit do alobalu . Kto vsak bude davat do klasickej rury , tak doporucujem pouzit tie misticky na sufle ako pises @evusik .
evusik
@babidka kto má mikrovlnku s grilom tak je to asi lepšie, aj rýchlejšie a menej prácne ako v rúre - výborný nápad.... som rada že sa podarilo a že zmrzka chutila.... aj keď to možno vyzerá zložito je to veľmi rýchla a dobrá mňamka :-)
sharona
A musia byť v mrazničke aj tie misky? Nestačilo by, keby sa dobre stuhnutá zmrzlina dala do "nevymrazených" misiek a hneď piecť?
evusik
@sharona robila som už aj do nevymrazených a nič sa nestalo, ale malý rozdiel tam bol... keď dám zmrzlinu aj s miskami do mrazáku a až potom zapekám je zmrzlina lepšia.... keď som to dala zapekať hneď, bez mrazenia, bola taká roztečenejšia.... ale zas taký veľký rozdiel to nebol... a ak máš kvalitné misky tak ich nemusíš ani baliť do alobalu.... tak nech sa ti darí...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia