Mrazivá vášeň (fotorecept)
	        Autor receptu: evusik
	         
	        
	        Zmrzlina zapečená so snehovou čapicou.. dobrotka ktorú sa oplatí vyskúšať :-)
| 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	3 minút  na 250 °C  | 
Postup
- Najprv si vyberieme zapekacie misky. Musia byť také ktoré znesú prechod z mrazničky do horúcej rúry. Misky dáme asi tak na 60 minút do mrazničky. Do studených misiek naložíme našu obľúbenú zmrzlinu, zakryjeme fóliou a dáme na dobu neurčitú (minimálne 60 minút) do mrazničky. Ak budete podávať poobede ako dezert, nachystajte si zmrzlinu ráno a kľudne ju nechajte v mrazáku až do poobedia. 
 - Tesne pred podávaním si predovšetkým zapneme rúru a nastavíme ju na najvyšší stupeň a potom si ušľaháme sneh z bielkov. Koľko máte, toľko dáte ale budete potrebovať jedno bielko na dve porcia - zhruba. Oslaďte cukrom, ja som použila hnedý cukor, prípadne zafarbite kakaom.
 - Teraz budeme pracovať rýchlo. Pred vybratím zmrzliny z mrazáku si nachystajme pásiky alobalu, vrecko s ozdobnou špičkou a naplníme ho snehovou hmotou, oriešky na posypanie, čokoládu a pod.
 - zmrzlinu vyberieme z mrazničky a misky obalíme alobalom ....
 - zmrzlinu polejeme čokoládou, posypeme orieškami ale môžeme dať aj ovocie ....
 - navrch nastriekame sneh, ale môžeme len tak lyžicou navrstviť kopec snehu, misky poukladáme na plech....
 - a dáme zapiecť na 250°C asi 2-3 minúty... zapneme len horný ohrev a mriežku posunieme na spodok aby sneh zvrchu nezhorel 
 - podávame poliate čokoládou, posypané orieškami
 - a ihneď ešte horúce zbaštíme :-)