Tento recept raz mama priniesla z kúpeľov a mal doma veľký úspech je tošku nákladný ale keď ochutnáte...
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
350 g |
|
250 g |
|
6 |
|
1 |
|
1/2 čl |
|
2 PL |
|
2 |
|
3 PL |
|
|
|
400 g |
|
PLNKA : | |
350 g |
|
100 g |
|
0,5 l, prípadne doplniť vodou |
|
1 |
|
strúhaná na ozdobu |
|
Postup
-
1
maslo,žltky,cukor vyš)laháme do peny pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a so sódou bicarb. potom zľahka primiešame sneh z bielkov.Polovicu cesta vylejeme na plech vymastený a posypaný múkou do druhej polovice pridáme kakao a 3 PL nálevu a rozotrieme na biele cesto.Na vrch ešte poukladáme odkvapkané marhule / môžeme použiť aj broskyne/ a upečieme.Po upečení koláč pokvapkáme rumom,natrieme plnkou a ozdobíme strúhanou čokoládou.
- 2
PLNKA: z nálevu a pudingu uvaríme krém,ktorý necháme vychladnúť maslo s cukrom vymiešame do peny a potom pridáme vychladnutý puding a dobre vyšlaháme
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu