Foto: ywett
;-)
príprava
tepelná úprava
Suroviny
4 |
|
100-150g |
|
100ml |
|
100ml vlažnej |
|
troška |
|
200g |
|
1/2 |
|
1 polievkovú lyžicu |
|
2 polievkové lyžice do rozdeleného bledého cesta |
|
Postup
-
1
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a zašľaháme cukor.
-
2
Pridáme vlažnú vodu.
-
3
Olej.
-
4
Pridáme žĺtky.
-
5
A citrónovú kôru a opatrne vmiešame múku s práškom do pečiva.
-
6
Hotové cesto rozdelíme na dve časti. Do jednej primiešame 2PL hladkej múky.
-
7
Do druhej časti 1PL kakaa.
-
8
A striedavo lejeme na seba do stredu nádoby (treba hneď vybrať háky, tentoraz som na ne nezabudla)
-
9
Nádobu vložíme do pekárničky a zapneme program podľa typu pekárničky. Ja mám Moulinex a program sa nastaví pod číslom 14- Len pečenie.
-
10
Tento program je obmedzený na 10 až 70 minút. Tak program nastavíme na 40-45 minút, po skončení programu, som špajdlou vyskúšala či je koláč dobre upečený, ak sa cesto na špajdlu nenalepí, je to ok.
-
11
Nádobu vyberieme z pekárničky a necháme dobre vychladnúť a až potom koláč vyklopíme.
-
12
Dobrú chuť!
dobre sme drzali palce
file://localhost/C:/Users/Ivka%20book/Desktop/s10442.gif
@tinca áno piekla som ho v pekárničke @pacik @mataliptak aj taký na plech som robila varecha.pravda.sk/recepty/zebrovy-kolac/13234-recept.html...
alebo podobný varecha.pravda.sk/recepty/kolacik-s-kyslou-smotanou-fotor...
...a chcela som len vyskúšať aký bude z pekárničky :-)
@afataga ešte ma čaká vyberanie stehov a potom rehabilitácie....s tou labkou si ma rozosmiala, xixi
Tento recept , samozrejme iné množstvá jednotl.igrediencií poznám ako Zebra rezy na plech, po upečení sa ešte potiera džemom, potom na to ide 1 práčková šľahačka,1 vanilkový rukor a 2 kyslé smotany...tiež je výborný, šťavnatý..ak bude záujem poskytnem ti recept :)