Mramorovaný koláč
Mramorovaný chlebíček
Autor receptu: theflyingbaker
Máte chuť na sladké ku kávičke a nechce sa vám s ničím dlho piplať?* Takýto chlebíček je vďačná a rýchla voľba. V jednoduchosti
je krása a isto sa zje veľmi rýchlo :-)
|
30 minút príprava |
60 minút na 175 °C |
Postup
- Zmäknuté maslo vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a so štipkou soli do krémova. Po jednom zašľaháme vajcia.
- Múku zmiešame s práškom do pečiva a striedavo s 50 ml mlieka zapracujeme do maslovej hmoty. Formu na chlebíček (11x25 cm alebo 11x30 cm) vystelieme papierom na pečenie.
- Do formy dáme dve tretiny pripraveného cesta a rozotrieme.
- Do zvyšnej tretiny cesta zapracujeme kakao a zvyšných 30 ml mlieka. Kakaové cesto dáme na svetlé cesto a pomocou vidličky jemne premiešame, aby sme vytvorili mramorovanie.
- Pečieme v rúre vyhriatej na 175 °C približne 55 až 60 minút. Upečený chlebíček vyberieme z formy, necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.