Morčacie stehno na špalde a kapuste

Autor receptu: irenaw

6-8
porcií
45-60 minút
príprava
85-105 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Morčacie stehno vykostíme, očistíme (je len na vás, či necháte kožu). Cesnak a čili papričku prelisujeme, pridáme soľ, koreniny, olej a premiešame. Túto zmes dôkladne votrieme do mäsa a dáme odležať.
  2. Veľké špaldové krúpy prepláchneme a dáme do hrnca s dvojnásobným množstvom vody. Osolíme a uvaríme pod pokrievkou takmer do mäkka. (Pri týchto veľkých krúpach sa odporúča variť 20-30 minút do chrumkava a 50 minút do mäkka. Nikdy som ich nevarila dlhšie ako 30 minút, ale to je vec vkusu, najlepšie ak ochutnáte).
  3. Dáme vyhriať rúru na 200°C. Mierne vychladnuté krúpy zmiešame s kyslou kapustou. Zapekaciu misu vymastíme tukom, navrstvíme krúpy s kapustou a navrch uložíme morčacie stehno. Podlejeme asi 1-1,5 dl vody (alebo kapustovej vody, alebo vývaru). Pečieme zakryté 70-90 minút do mäkka. Odokryjeme, mäso otočíme a zapečieme asi 15 minút.