Morčacie rezne s Nivou a rascová ryža s paprikou fotorecept

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 19. októbra 2015

Príloha mala u nás včera premiéru. A určite sa ujme aj ako samostané ,ľahké jedlo.

3-4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 220-180 °C

Suroviny

Rezne:
4 ks
1 PL
100 g
2 ks
2 dcl (alebo smotana na varenie)
Príloha:
200 g
30 g
30 g
1 ČL
1 ks
2 strúčiky
2 PL
 (vývar)
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najskôr som pripravila mäso: rezne z morčacích pŕs som umyla, osušila a v mikroténovom vrecku naklepala.

    Morčacie rezne s Nivou a rascová ryža s paprikou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pekáčik som vymazala olejom a jemne osolené rezne som nakládla na jeho spodok. Posypala som ich krúžkami očistenej cibule. Kto chce, môže si aj okoreniť.

    Morčacie rezne s Nivou a rascová ryža s paprikou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rúru som zapla na 220°C. Na rezne som najemno nastrúhala syr Niva.

    Morčacie rezne s Nivou a rascová ryža s paprikou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Je to jedlo veľmi podobné farmárskym rezňom, s menšími úpravami kedy na čo máme chuť ho robievam aj z iného mäsa ako len z krkovičky. Ešte som tam nastrúhala aj kúštik eidamu, aby sa už uplatnil. Celé som preliala sladkou smotanou, zakryla alobalom a vložila do horúcej rúry. Mäso ešte pustí aj vlastnú šťavu. Teplotu som po 10 minútach znížila na 180°C.

    Morčacie rezne s Nivou a rascová ryža s paprikou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz som si prichystala suroviny na prílohu: misku kvalitnej dlhozrnnej ryže, tmavozelenú papriku a kapiu narezané na pásiky, kúsok cibule na polkolieska a dva strúčiky cesnaku na plátky. Mletej rasce nebola celá čajová lyžička.

    Morčacie rezne s Nivou a rascová ryža s paprikou (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na rozohriatom oleji som opražila cibuľu, neskôr som pridala cesnak a hneď aj rascu. Miešala som na miernom ohni, aby cesnak nezhorel. Po pridaní paprík som nádobu zakryla, aby sa všetko podusilo vo vlastnej šťave.

    Morčacie rezne s Nivou a rascová ryža s paprikou (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Paprika trocha zmäkla, prisypala som ryžu a soľ, chvíľu miešala, aby sa ohriala.

    Morčacie rezne s Nivou a rascová ryža s paprikou (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Odmerala som si dvojnásobné množstvo horúcej vody, ako bolo množstvo ryže a priliala som ju do hrnca. Môže sa použiť aj vývar, vtedy pozor na solenie. Na miernom ohni sa ryža varila zakrytá do vsiaknutia tekutiny, potom som ju vypla, premiešala a nechala pod pokrievkou ešte 10 minút dôjsť. Zatiaľ sa aj mäso pomaly dohotovilo v rúre, alobal som odstránila, zapla gril, aby syr chytil farbu.

    Morčacie rezne s Nivou a rascová ryža s paprikou (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Najviac sa mi k tomuto jedlu pozdával hlávkový šalát. V pekáči bolo aj dostatok šťavy spod mäsa, takže to celé nebolo suché.

    Morčacie rezne s Nivou a rascová ryža s paprikou (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
Ako vzdy, krasna fotka a este lepsie jedlo. Ryza nema chybu. *ciek mas plny pocet. Nerozmyslala si to potriet trosku horcicov. Mne horcica dodava jemnost omacke. Ale to je moj nazor, urcite to je vyborne aj takto.
Ryžu som už robila s hráškom,s mandarínkami,ale s paprikou ešte nie,načim odkukať.Pekná,lákavá fotka,hneď by som prisadla k tanieru :-)
Recept na oko pekny, ale ako tu pisu odbornici vsade ku receptom kuracie a morcacie prsia su najhorsia ingrediencia v kuchyni a tvrdia, ze su aj plne atb. Maso je suché a niva nieje na pecenie ci smazenie, lebo obsahuje Penicillium roqueforti, ktora sa tepelnou upravou rozklada na cpavok a vodik, co nieje dobre na konzumaciu.
@cesminaz , ďakujem za milý komentár
Novému odborníkovi s výstižným nickom: Pre mňa kuracie a morčacie prsia zďaleka nie sú najhoršou ingredienciou v kuchyni:-) Jedla som to jedlo aj na druhý deň a prsia vôbec neboli suché ani po ohriatí. A čo ostatné suroviny, po tepelnej úprave sa rozložia na čo? Veľmi prínosný komentár, vďaka;-)
výborné, receptík chutilm ešte niekedy vyskúšam. a súhlasím s tým že sa to rozložilo celé, ale akurát tak v našich bruškách :-)

Pridaj komentár k receptu: