Morčacie prsia so šampiňónmi
Autor receptu: ivka774
4 porcie |
10 minút príprava |
30 minút tepelná úprava |
Postup- Morčacie prsia som si umyla, očistila od nežiadúcich častí , prerezala a naklepala. Z oboch strán som si ich osolila a okorenila.Na masle som si opražila prsia na slabšom ohni do mäkka. Hotové prsia som si odložila na teplý tanier a do tepla s ním.
- Na zvyšku masla som si orestovala šampiňóny, ktoré som si vopred očistila a nakrájala na menšie kocky. Šampiňóny som osolila, prikryla a nechala chvíľu dusiť. Keď boli hotové, odstavila som ich od sporáka a nechala mierne vychladnúť. Potom som k nim pridala kyslú smotanu a dôkladne premiešala. Touto omáčkou som prelievala už hotové morčacie prsia.
Podávam k pečeným zemiakom. :)
|