Morčacie kari

Autor receptu: lamey

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie stehná som vykostila (veľmi fajn činnosť). Mäsko som nakrájala na približne rovnaké veľké kocky. V hrnci som orestovala cibuľku a k nej som dala mäso, ktoré som tiež sprudka orestovala, aby sa zatiahlo. Ochutila som ho soľou, korením, kari, rascou, prelisovaným cesnakom a nastrúhaným zázvorom. Podliala som ho trochou vývaru (alebo vody) a dusila približne 40 minút.
  2. Keď sa tekutina trochu odparila a mäso už bolo takmer mäkké pridala som biely jogurt, ktorý chuť parádne zjemnil. Všetko spolu som nechala ešte chvíľu prevrieť.
  3. Ako príloha je výborná ryža alebo indické placky.