Morčací paprikáš so šampiňónmi a kôprom (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Dnešný sobotný obed s mäsom..morčacie vykostené stehná so šampiňónmi a posypala som ich kôprom ako príloha nokerle..
4 porcie |
20 minút príprava |
45 minút tepelná úprava |
Postup
- Morčacie stehno som umyla, osušila,pokrájala na kocky..
- v rajnici som nechala roztopiť masť, pridala som cibuľku pokrájanú a cesnak keď bola opečená, pridala som pokrájané mäso..
- k mäsu som pridala pokrájanú papriku a paradajky na kocky..nechala som chvíľku povariť, aby pustili šťavu..
- potom som pridala mletú papriku, korenie a soľ..všetko som dobre premiešala, chvíľku podusila aby sa chute spojili a iba malým množstvom vody som podliala...dusila na slabom plameni 40 min.
- morčacie mäso nepotrebuje dlhé varenie..a tak som už k hotovému mäsu pridala celé šampiňóny a nechala prejsť varom..
- a napokon som pridala smotanu zmiešanú s múkou a ešte chvíľočku varila na slabom plameni..
- pokiaľ sa dusilo mäsko, pripravila som si nekedle..hotový obed som uložila na taniere...veľmi nám všetkým chutilo...) ešte mám na mojej mini záhradke čerstvý kôpor takže som ochutila jedlo.. dobrú chuť...