Morčací paprikáš so šampiňónmi a kôprom (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Dnešný sobotný obed s mäsom..morčacie vykostené stehná so šampiňónmi a posypala som ich kôprom ako príloha nokerle..

4
porcie
20 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Morčacie stehno som umyla, osušila,pokrájala na kocky..
  2. v rajnici som nechala roztopiť masť, pridala som cibuľku pokrájanú a cesnak keď bola opečená, pridala som pokrájané mäso..
  3. k mäsu som pridala pokrájanú papriku a paradajky na kocky..nechala som chvíľku povariť, aby pustili šťavu..
  4. potom som pridala mletú papriku, korenie a soľ..všetko som dobre premiešala, chvíľku podusila aby sa chute spojili a iba malým množstvom vody som podliala...dusila na slabom plameni 40 min.
  5. morčacie mäso nepotrebuje dlhé varenie..a tak som už k hotovému mäsu pridala celé šampiňóny a nechala prejsť varom..
  6. a napokon som pridala smotanu zmiešanú s múkou a ešte chvíľočku varila na slabom plameni..
  7. pokiaľ sa dusilo mäsko, pripravila som si nekedle..hotový obed som uložila na taniere...veľmi nám všetkým chutilo...) ešte mám na mojej mini záhradke čerstvý kôpor takže som ochutila jedlo.. dobrú chuť...