Kysnuté koláče

Moravské koláče

Autor receptu: mirian4

Klasika, ktorá nás vždy poteší.

60 minút
príprava
25 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Z pol kila hladkej múky, 2 vajec, 1/4 roztopeného masla, 1 pohár kyslého mlieka (prípadne sladkého, ak nemáte kyslé), 1/2 kocky droždia, štipky soli a 5 PL kryštálového cukru vypracujeme vláčne cesto. Cesto necháme kysnúť cca 1 hodinu v teple...
  2. Na plech s papierom na pečenie polievkovou lyžicou odkrajujem z vykysnutého cesta a kladiem na papier malé kôpky, potom do nich malým pohárom namočeným v oleji urobím do stredu jamky a do nich dám džem (alebo tvaroh) a posýpku z masla, krupice a kryštálového cukru...
  3. Koláče nechám podkysnúť cca 15 minút na plechu a pečiem na 190 °C cca 20 - 25 min.
  4. Dobrú chuť.