Kysnuté koláče

Moravské koláče (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Baby našli niekde tento recept, je fantastický, cesto mäkučké, nadýchané.

60 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Odoberieme si trochu z vlažného mlieka a urobíme si kvások. Ostatné suroviny dáme do mixéra. Keď vzíde kvások, pridáme ho do zmesi, pustíme mixer na malé obrátky asi na minútu, potom zvýšime rýchlosť zasa na minútku a nakoniec zvýšime rýchlosť na maximum - miešame ešte 3 minúty. Vymiešané cesto necháme 40 minút nakysnúť.
  2. Nakysnuté cesto rozdelíme na dva kusy. Na pomúčenom podklade cesto rozvaľkáme na asi 1 cm hrubý plát a z neho vykrajujeme pohárom kolieska, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  3. Jednotlivé kolieska potom plníme niektorou z pripravených plniek - tvarohovou s čučoriedkami poprášenou škoricovým cukrom, makovou, makovo-lekvárovou, tvarohovo-lekvárovou, orechovou... čo vás napadne.
  4. Koláčiky na plechu necháme ešte 20 minút nakysnúť a potom plech vložíme do vyhriatej rúry na 200 °C, pečieme 10 minút. Hneď po vytiahnutí z rúry potrieme koláčiky olejom.
  5. Podrobnejší fotopostup nájdete na: https://www.facebook.com/media/set?vanity=tomas.marny.75436&set=a.2083539481797583