Foto: uschi
Asi všetci poznáte tieto rezy, ale keby náhodou nie, tu je recept...
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Do hrnca rozbijeme vajce, pridáme med, cukor, maslo, sódu, mlieko a dobre premiešame. Zmes zahrievame na miernom ohni /na silnejšom sa ľahko pripáli/ asi 7-9 minút, až sa na povrchu začne tvoriť pena. Hrniec odstavíme a hmotu nalejeme do misky s preosiatou múkou.
-
2
Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti. Ja som ich vážila, aby boli rovnako veľké. Každú časť vyvaľkáme, preložíme na pečiaci papier a položíme na opačnú stranu plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov asi 7-8 minút. Necháme ich vychladnúť.
-
3
Z mlieka, múky a cukru uvaríme kašu, ktorú za stáleho miešania vychladíme a spojíme s vyšľahaným maslom. Krém rozdelíme na polovicu. Spodný plát potrieme plnkou, prikryjeme druhým plátom, ten potrieme džemom, ďalší plát plnkou a prikryjeme posledným.
-
4
Čokoládu a Ceru rozpustíme, trochu polevy si odložíme a zvyškom polejeme vrch rezov. Uložíme do chladničky a keď je čokoláda stuhnutá, rozohrejeme si odloženú polevu a vrch postriekame. V chladničke necháme stuhnúť.
a mám rada aj medové rezy s kávovou plnkou, keď ich náhodou budem robiť, pridám recept.
evušik a j pre mna su medove rezy melodiou detstva a Vianoc :)