Moje medové rezy (fotorecept)

Autor receptu: uschi

Asi všetci poznáte tieto rezy, ale keby náhodou nie, tu je recept...

10-12
porcií
60 minút
príprava
7 minút
na 180 °C

Postup

  1. Do hrnca rozbijeme vajce, pridáme med, cukor, maslo, sódu, mlieko a dobre premiešame. Zmes zahrievame na miernom ohni /na silnejšom sa ľahko pripáli/ asi 7-9 minút, až sa na povrchu začne tvoriť pena. Hrniec odstavíme a hmotu nalejeme do misky s preosiatou múkou.
  2. Vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré rozdelíme na 4 časti. Ja som ich vážila, aby boli rovnako veľké. Každú časť vyvaľkáme, preložíme na pečiaci papier a položíme na opačnú stranu plechu. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175-180 stupňov asi 7-8 minút. Necháme ich vychladnúť.
  3. Z mlieka, múky a cukru uvaríme kašu, ktorú za stáleho miešania vychladíme a spojíme s vyšľahaným maslom. Krém rozdelíme na polovicu. Spodný plát potrieme plnkou, prikryjeme druhým plátom, ten potrieme džemom, ďalší plát plnkou a prikryjeme posledným.
  4. Čokoládu a Ceru rozpustíme, trochu polevy si odložíme a zvyškom polejeme vrch rezov. Uložíme do chladničky a keď je čokoláda stuhnutá, rozohrejeme si odloženú polevu a vrch postriekame. V chladničke necháme stuhnúť.