Moje kokosové rezy

selmapuma - fotkaselmapuma, 13. marca 2017
Moje kokosové rezy
Foto: selmapuma

Nefotila som postup, lebo som si nemyslela, že zákusok bude mať taký úspech.

25
porcií
40 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
7 ks
150 g
120 g
4 PL
Krém:
4 dl
7 ks
3 PL
100 g
1 balenie
Na vrch:
250 ml
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    vyšlahat si bielka, pridat cukor a šlahat do tuha, pridat kokos a dat piecť na 180 cca 30 min, zaleží ako Vám pečie rúra

  2. 2

    dám variť mlieko s cukrom, kokosom a žĺtkami, stále treba miešať, aby sa vajíčka nezrazili, ked zhustne pridám puding rozmiešaný v troche mlieka

  3. 3

    natriem na cesto vyšľahať šľahačku s cukrom a stužovačom a tiež natrieť na zákusok na vrch som nastrúhala čokoládu

  4. 4

    dobrú chuť u nás zmizol za pol hodinky

    Moje kokosové rezy - obrázok 4

Diskusia k receptu

kukulienka71
Verím, že zmizol bez stopy, to je práve taký typ zákuska;-) cez víkend som robila podobný, ale s makovým cestom, podľa receptu na orchidea rezy, dala som to do tortovej formy, po vychladnutí fantázia!!


haji
Tvoje kokosové rezy jsou i moje kokosové rezy, hned bych ochutnala!
kakao
@Conscientia (13.3.2017 14:44)

Ako sa do hory volá, tak sa z nej aj ozýva, nepoznáš?

Ja som sa na rozdiel od teba v predošlom komente dnes 11:01 vyjadril aj k receptu, kým ty len mlátiš prázdnu slamu a k receptu nič. :-)
evanaaa
Koláčik bezpochyby chutný, už len pohľad naň, s kokosovou arómou, páči sa mi, lákavý je aj na obrázku. Ak môžem pripomienkovať, dúfam, že to nikomu nebude vadiť - trošku si oprav postup - v č.1) ti chýba pridať múku a v č.2) by malo byť miesto : ....dám variť puding s cukrom - mlieko s cukrom (puding ide do toho potom)....... inak v poriadku.
waocipa
Placuszek wyglada smakowicie recept sobie ukladam-mili gotujacy i pieczacy juz tu byla jedna co ciagle oliwy do ognia dolewala,bylo by na czasie z tym przestac-pieknego dnia wszystkim
mitzy
@Selmapuma , tak som ho skúsila a môžem povedať, že je veľmi dobrý - hlavne tá pudingová plnka - nikdy som nevarila puding so žĺtkami. Ikeď som použila len 5 vajec a tortový plech až 28 cm. Mám ho nízky, ale super. Šľahačku som dala parížsky a čokoládu postrúhala mliečnu. Pripájam ti obrázok a ďakujem:)


estetika
@Kukulienka71 (14.3.2017 14:06)

Za link srdečná vďaka, recept si budem vedieť preložiť, ak by som zákusok piekla do Veľkej noci. Ešte raz ďakujem.
kika1212
@Selmapupa , občas sem nakuknem a práve pri Tvojom kokosom som sa pristavila. Máš ho pekný, ale akoby náš varecháč @angast bol povedal diskusia piate cez deviate...:)
kika1212
@Selmapupa , občas sem nakuknem a práve pri Tvojom kokosovom som sa pristavila. Máš ho pekný, ale akoby náš varecháč @angast bol povedal diskusia piate cez deviate...:)
redakcia
@Norbert2 (15.3.2017 07:19)

Komentar od @Kukulienka71 (13. marca 2017 o 10:42) je uplne v poriadku. Napisala len, ze napiekla iny kolac, robia to tak aj ini pouzivatelia pri mnohych dalsich receptoch. Ak by ste nieco napiekli aj Vy, budeme radi, ked sa pochvalite.
Navyse ste asi zle pochopili komentar od @Kika1212 (14. marca 2017 o 21:07). Ona vobec nepise o Kukulienke71, ani o ziadnom inom pouzivatelovi. Vadi jej, ze su tu komentare nesuvisiace s varenim.
redakcia
@Norbert2 (15.3.2017 11:28)

Nie.
Vysvetlime: Velka vacsina pouzivatelov Varechy je neregistrovanych. Ked takyto pouzivatel hlada napr. kokosove rezy a natrafi na tento recept, diskusiu pod nim priamo nevidi a nie vzdy si ju rozklikne. Ak si aj diskusiu rozklikne, uvidi tam diskusiu pre neho neznamych pouzivatelov, pricom nejaka Kukulienka71 ku svojmu komentaru pridala aj obrazok nejakeho dezertu - BEZ RECEPTU. Az v dalsich komenaroch pridala link na MADARSKU stranku, z ktorej recept cerpala. Nikoho v tomto pripade - a tych je vacsina, ako sme v uvode napisali - nezaujima Kukulienka71. Aka sebapropagacia? Prave naopak, z nasej strany je to vitane, ked niekto poskytne dalsi zaujimavy recept pre siroku Varechacsku rodinu. Ak prave Vasim tipom komentarov takychto pouzivatelov neodplasite.
kukulienka71
Bola som prvá, ktorá pridala Selmepume 5* aj s pochvalným komentárom, pretože ten koláčik je skvelý! Úplne automaticky a bez akýchkoľvek postranných úmyslov som pridala aj foto zákuska, ktorý som piekla cez víkend, je veľmi podobný, len s makom. Pre mňa je toto normálne a vítam aj ja inde takýto druh rozšírenia obzorov, nemyslím, že som autorku receptu nejak poškodila, ako to tu líči nemenovaný "člen". Ak sa tak autorke javí, kľudne vymažte moje komentáre. Ďakujem redakcii za obhajobu, je to tak aj z môjho pohľadu.
hrobarka
@Kukulienka71 (15.3.2017 14:41)

Kukulienka, veľmi pekne Ťa prosím, poslala by si aj mne recept na Orchidea rezy? Po maďarsky neviem, - a zákusok je krásny, rada by som ho upiekla cez víkend. Ak by to nebol problém, tu je moja mailová adresa: hrobarka@gmail.com. Veľmi pekne ďakujem za ochotu.
norbert2
ááále @redakcia , môj komentár nebol urážajúci a nebol vulgárny, bol hlboko pravdivý, kedže ste príliš neskoro uverejnili vysvetlenie. Nezdá sa Vám???
no pekne dakujem za Váš prístup!
denyany
Krásny koláčik! Chystám sa ho upiecť , len by som chcela vedieť rozmer plechu, v ktorom si piekla korpus.
tanya01
Výborný koláčik :) mne sedelo dať na piškótu ešte marhuľový džem, kt dodal koláčiku výbornú chuť :-) ďakujem za recept :)
denyany
Dnes som koláčik upiekla, podaril sa, viď foto. Krém mi však až tak nechutil, nabudúce bez tých vajec, max.2-3. Aj ja som pod krém dala marhuľový džem. Ostatným chutilo bez výhrad.