Moje francúzske zemiaky

alicka80 - bez fotkyalicka80, 14. mája 2011
Moje francúzske zemiaky
Foto: alicka80

Receptov na francúzske zemiaky je tu veľa, ale z času na čas možno niekomu dobre padne pripomenúť si toto jedlo :-)

8
porcií
80 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
4 ks (bezlepkové)
2 ks (bezlepková)
2 ks uvarené natvrdo
200 g , mrkva, kukurica (ja som mala mrazenú)
2 ks surové
1 ks
500 ml
 podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke, keď vychladnú očistíme ich a nakrájame na kolieska. Tak isto nakrájame špekáčiky, klobásku, cibuľu. Medzitým si uvaríme zeleninu (ja som mala len mrazenú).

    Moje francúzske zemiaky - obrázok 1
  2. 2

    Pekáč, v ktorom to chceme piecť si vymastíme olejom. Prvá vrstva sú zemiaky, ktoré si posolíme a okoreníme.

    Moje francúzske zemiaky - obrázok 2
  3. 3

    Na zemiaky som dala klobásku a nasekanú cibuľu. Klobásky a špekáčiky pred pečením neopekám, lebo mám rada, keď pustia šťavu pri pečení.

    Moje francúzske zemiaky - obrázok 3
  4. 4

    Znovu išla vrstva zemiakov a na ne som dala uvarenú zeleninu a vajíčka na tvrdo.

    Moje francúzske zemiaky - obrázok 4
  5. 5

    Znovu vrstva zemiakov a na ne poukladáme špekáčiky a prípadne zeleninku ak zvýši ako sa to stalo mne :-)

    Moje francúzske zemiaky - obrázok 5
  6. 6

    Posledná vrstva zemiakov a dáme piecť na 15minút do rúry nezakryté. Po 15 minútach zalejeme so smotanou, v ktorej sme rozmixovali 2 vajíčka a dochutili ju. Potom pekáč zakryjeme a pečieme cca 30 minút

    Moje francúzske zemiaky - obrázok 6
  7. 7

    Mne sa zvýšil syr, tak som ho nastrúhala už na upečené zemiaky, ale už ho nezapekala. Len nech sa navrchu roztopí.

    Moje francúzske zemiaky - obrázok 7
  8. 8

    Finálny výsledok na tanieri som nestihla odfotiť, ale zachránila som aspoň posledný kúsok. Prepáčte mi, nie je veľmi estetický, ale je vidieť, že keď zemiaky vychladnú tak pekne držia tvar a aj po následnom zohriatí :-)

    Moje francúzske zemiaky - obrázok 8

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Francúzske zemiaky si si upravila podľa chuti a vlastnej fantázie a hlavná vec,že doma chutili :-)))
Francúzske zemiačky môžeme aj my. Robím podobne, ale zeleninku dávam mrazenú, nevarím. Boli určite mňam...
Toto jedlo Francúzi nepoznajú, bola som tam čudovali sa, že mi ich nazývame ako Francúzke zemiaky.A to som robila tie klasické bez zeleniny.