Moje Chicken Cordon Bleu (fotorecept)
Autor receptu: babav
Variacii originalneho receptu,podla ktoreho sa tenke kuracie platky plnia syrom a sunkou,pecu ,alebo dusia je vela.Tato variacia je troska ina ,ale pretoze v mojej kuchyni som" master chef "ja ,tak ho robim svojim sposobom.
4 porcie |
40 minút príprava |
30 minút na 220 °C |
Postup
- Potrebujeme:
- Umyte,osusene , nakrajane kuracie prsia obalime v muke ,do ktorej je primiesana sol
a cierne korenie .
- V panvici rozpustime maslo a obalene maso prudko osmazime , najskor na jednejstrane;
- Otocime a oprazime druhu stranu;
- Maso vyberieme a nechame vychladit;
- Vo vypeku usmazime posekanu cibulu a 3-4 struciky cesnaku;
- Pridame nasekane hriby ,osolime ,okorenime ciernym korenim , pridame 1-2 bobkove listy a dusime na miernom ohni;
- Udusene hriby ;
- Z muky ,ktora nam zvysila po obalovani masa a kyslej smotany si pripravime zatrepku; zalejeme nou hriby a nechame prejst varom;
- Hotova hribova omacka,z ktorej sme vybrali bobkovy list ;
- Listkove cesto rozgulame na tenko , rozkrojime na stvoro.Na kazdy stvorec ulozime
postupne platky sunky,syra, pancetty a nakoniec kuracieho masa ,ktore potrieme horcicou ;
- Zavinieme a okraje potrieme studenou vodou ,aby sa zlepili;
- Ulozime na plech vystlany alobalom;
- Vrch zavinacikov ozdobime kuskom cesta ;potrieme zltkom vyslahanym s lyzicou studenej vody a piecieme v predhriatej rure na 220 stupnov C,30 minut;
- Upecene ulozime na tacku;
- Servujeme s pripravenou hribovou omackou;
- Jedna porcia;