Moje Chicken Cordon Bleu (fotorecept)

Autor receptu: babav

Variacii originalneho receptu,podla ktoreho sa tenke kuracie platky plnia syrom a sunkou,pecu ,alebo dusia je vela.Tato variacia je troska ina ,ale pretoze v mojej kuchyni som" master chef "ja ,tak ho robim svojim sposobom.

4
porcie
40 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Postup

  1. Potrebujeme:
  2. Umyte,osusene , nakrajane kuracie prsia obalime v muke ,do ktorej je primiesana sol a cierne korenie .
  3. V panvici rozpustime maslo a obalene maso prudko osmazime , najskor na jednejstrane;
  4. Otocime a oprazime druhu stranu;
  5. Maso vyberieme a nechame vychladit;
  6. Vo vypeku usmazime posekanu cibulu a 3-4 struciky cesnaku;
  7. Pridame nasekane hriby ,osolime ,okorenime ciernym korenim , pridame 1-2 bobkove listy a dusime na miernom ohni;
  8. Udusene hriby ;
  9. Z muky ,ktora nam zvysila po obalovani masa a kyslej smotany si pripravime zatrepku; zalejeme nou hriby a nechame prejst varom;
  10. Hotova hribova omacka,z ktorej sme vybrali bobkovy list ;
  11. Listkove cesto rozgulame na tenko , rozkrojime na stvoro.Na kazdy stvorec ulozime postupne platky sunky,syra, pancetty a nakoniec kuracieho masa ,ktore potrieme horcicou ;
  12. Zavinieme a okraje potrieme studenou vodou ,aby sa zlepili;
  13. Ulozime na plech vystlany alobalom;
  14. Vrch zavinacikov ozdobime kuskom cesta ;potrieme zltkom vyslahanym s lyzicou studenej vody a piecieme v predhriatej rure na 220 stupnov C,30 minut;
  15. Upecene ulozime na tacku;
  16. Servujeme s pripravenou hribovou omackou;
  17. Jedna porcia;