Moja slovenská čína

Autor receptu: ivka774

3-4
porcie
3-4 h minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V prvom rade som si kuracie prsia umyla, očistila od nežiadúcich častí a nakrájala na menšie kocky. V nádobe som si zmiešala 1 lyžicu oleja, sójovú omáčku, čína korenie, soľ, červenú mletú papriku, vegetu a pár kvapiek worchestrovej omáčky. Túto zmes som si premiešala a pridala k nej nakrájané kuracie mäsko, opäť som všetko spolu premiešala. Nádobu som uzavrela a dala odstáť do chladničky na pár hodín (3-4).
  2. Na oleji som si orestovala cibuľu do zlatista a pridala som napacované mäso. Keď bolo dostatočne opražené zo všetkých strán, pridala som šálku vody (ktorú som vyliala najprv do nádoby, v ktorej bolo mäso napacované - ako keby som nádobu opláchla - a tak som vyliala do hrnca k mäsku). Keď bude mäsko podusené, pridala som wok zeleninu(podľa vlastného výberu), poriadne premiešala, pridala ešte trochu vody a nechala opäť dusiť, kým nebude zelenina mäkká. Keď je mäso so zeleninou hotové, pridala som na zahustenie kečup, poprípade čínu dochutila. Podávam k tomu ryžu. Dobrú chuť ;)