Foto: paulapa
Toto je moja prvá torta v živote, piekla som ju lebo sme čakali návštevu - rodičov môjho priateľa :-)
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Všetky suroviny dáme do misy a zapracujeme mliekom na liate cesto. Ak je cesto moc husté pridáme trochu mlieka. Cesto nalejeme do vymazanej a múkou vysypanej formy na tortu. Pečieme pomaly na miernom ohni min. 40min. Dopekáme podla potreby (ked strčíme špajdlu do cesta aby sa nelepilo). Tortu necháme vychladnúť, vyklopíme, nožom zarovnáme vrch torty a špagátikom prerežeme tortu napolovicu.
- 2
Konzervu Salka vložíme do hrnca, zalejeme vodou a varíme 2 hod., necháme vychladnúť (najlepšie keď si ho uvaríme večer). Keď je Salko studené vymiešame ho spolu s maslom a týmto krémom naplníme tortu, krémom potrieme boky aj vrch torty.
- 3
Na vrch poukladáme ľubovolné ovocie, na boky pritlačíme mandlové lupienky. Ovocie nakoniec potrieme želatinou jednak aby držalo spolu ale bude sa aj krásne lesknúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu