Moja najobľúbenejšia bublanina

tetuska - fotkatetuska, 4. augusta 2010

Je to vlastne jednoduchý piškót, stačí dať ovocie - rôzne druhy a jednoduchá dobrôtka je na svete

30 minút
príprava

Suroviny

4 ks
250 g
1 dl
1 dl
1/2 balíčka
300 g




Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista, pridáme horúcu vodu, olej a polohrubú múku, do ktorej sme zamiešali kypriaci prášok.

  2. 2

    Zo 4 bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka primiešame k cestu.

  3. 3

    Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Navrch dáme rôzne ovocie, v lete čerstvé, v zime môže byť aj kompót. Upečieme na 180 st. dozlatista. Posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu

tinca
Z podobného cesta robím bábovku s tým rozdielom, že koľko vajec toľko lyžíc cukru a múky ostatné ako ty. Je to výborný recept čo si pridala aj na korpus.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia