Je to vlastne jednoduchý piškót, stačí dať ovocie - rôzne druhy a jednoduchá dobrôtka je na svete
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Žĺtky s cukrom vymiešame dopenista, pridáme horúcu vodu, olej a polohrubú múku, do ktorej sme zamiešali kypriaci prášok.
- 2
Zo 4 bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka primiešame k cestu.
- 3
Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech. Navrch dáme rôzne ovocie, v lete čerstvé, v zime môže byť aj kompót. Upečieme na 180 st. dozlatista. Posypeme práškovým cukrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu