Mocha cheescake

ciernalabut - fotkaciernalabut, 14. januára 2013

mnam :-)

50 minút
príprava

Suroviny

300 g
100 g
6 plátkov
1/4 šálky
400 g
3/4 šálky
300 ml
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Podrvíme si keksíky a zmiešame s máslom

  2. 2

    Vystelieme nimi dno tortovej formy a trochu ucapkáme ja na boky. Necháme stuhnúť v chladničke cca 30 minút.

  3. 3

    Spravíme si presso a keď trochu vychladne vložíme želatinu, premiesame,a nechame vychladnúť

  4. 4

    Riccottu vymiešame s cukrom a pridáme presso so želatínou. Želatína nesmie byť ešte stuhnutá. Vmiešame kyslú smotanu

  5. 5

    Roztopíme čokoládu a necháme jemne vychladnúť

  6. 6

    Vrstvíme - na keksíky vo forme rozotrieme polku krému, naň nafrkáme polovicu čokolády a vidličkou JEMNE premiešame s krémom...

  7. 7

    Nalejeme zvyšný krém a nafrkame zvyšnú čokoládu, opäť jemne vidličkou "rozotrieme"

  8. 8

    Neháme cez noc stuhnúť v chladničke.

  9. 9

    Podľa rady je najlepšie koláčik krájať nahriatym nožom, aby ľahko prešiel cez stuhnutú čokoládu.

  10. 10

    Dobrú chuť !

Recept je zaradený do kategórií:
Dezerty, Nepečené cukrovinky, Torty, Zákusky

Diskusia k receptu

rybarkuchar
Do koláčov sa moc nehrniem. Ale design Tvojho koláča ma zaujal. Snáď to zvládnem aj ja.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha